Zamrznjena zelenjava - Kako kuhati okusno: skrivnosti in recepti. Kaj lahko pripravimo iz zamrznjene zelenjave?

Recepti z zamrznjeno zelenjavo

Kuhanje zamrznjene zelenjave.

Pozimi se resnično želim razvajati z zelenjavo. Toda dejstvo je, da takšni sveži izdelki pozimi nimajo tistega poletnega sočnega okusa, toda zelenjava, zamrznjena od poletja, nas spominja na tople dni. Oglejmo si okusne recepte z zamrznjeno zelenjavo.

Okusne jedi iz zamrznjene zelenjave

Številne trgovine in supermarkete ponujajo zamrznjeno zelenjavo v embalaži in veseli. Seveda je mogoče upoštevati ambiciozne, vendar pakirani izdelek skrivajo pred očmi kupca.

Zamrznjena zelenjava

Zamrznjena zelenjava

Če ne veste, kako izbrati zamrznjeno zelenjavo, bodite pozorni na takšne odtenke:

  • Razmislite o embalaži, preverite - embalaža ne bi smela imeti škode. Ker če je tesnost paketa motena, zrak vstopi v zelenjavo in z njim različne bakterije.
  • Dobro pretresite embalažo, začutite paket. Če najdete velike lepljive grudice, je zelenjava večkrat zamrznjena.
  • Plačajte za rok trajanja zelenjave in ko so bile zamrznjene. Zaželeno je, da je izdelek zamrznjen poleti ali jeseni.
  • Embalaža ne sme biti otekla. Bloting kaže, da se bakterije pomnožijo in razvijajo v paketu.

Riž z zamrznjeno zelenjavo v počasnem štedilniku: recept

Če poskušate jesti pravilno, vendar nimate dovolj časa za kuhanje zdrave hrane, potem je ta recept ustvarjen za vas. Riž z zamrznjeno zelenjavo, kuhano v počasnem štedilniku, je okusna in hitra jed, poleg tega pa je tudi prehrana. Za kuhanje, vzemite takšne sestavine:

  • Riž - 1 skodelica
  • Voda - 375 ml (dodatno še 60 ml)
  • Mešanica zamrznjene zelenjave - 350 g
  • Poper in sol po okusu
  • Začimba - 0,5 žlice.
Riž z zamrznjeno zelenjavo

Riž z zamrznjeno zelenjavo

Postopek kuhanja:

  • Pripravite zamrznjeno zelenjavo, topiti jih je treba.
  • Riž operemo, ga nalijte v počasen štedilnik.
  • Riž nalijte z vodo.
  • Vklopite počasen štedilnik na funkciji, kjer je "riž" napisan približno 20 minut.
  • Po pripravi riža dodajte začimbo in sol.
  • Dodajte svojo zelenjavo v pripravljeni žreb. Sestavo nežno zmešajte z lopatico. Nalijte vodo (60 ml) in vklopite 15 minut. Ta funkcija je "pilaf".

Riž z zelenjavo, kuhano v počasnem štedilniku, se bo izkazal za zelo okusen in privlačen.

Ajda z zamrznjeno zelenjavo: recept v počasnem štedilniku

Recept z ajdo z dodatkom zamrznjene zelenjave lahko postane najbolj priljubljena jed za vas, razen če jo seveda pripravite v skladu z našimi priporočili.

Če želite kuhati to jed, vzemite naslednje izdelke:

  • Ajda - 2 skodelici iz multicooker.
  • Zamrznjeno bruselno zelje - 7 pcs
  • Zamrznjena zelenjava "havajska mešanica" - 400 g
  • Začimba in sol po okusu
  • Prečiščena voda - 3 kozarce iz multicooker
  • Rastlinsko olje (po možnosti oljčno) - 3 žlice.
  • Zelenje
  • Sojina omaka
Ajda in zelenjava

Ajda in zelenjava

Postopek kuhanja:

  • Oprano ajdo damo v počasen štedilnik. Nato nalijte zelenjavo, začimbe in sol.
  • V vrelo vodo vlijemo v počasen štedilnik. Zaprite pokrov naprave in postavite funkcijo ajde.
  • Naredite tako omako: rastlinsko olje zmešajte s sesekljanim zelenjem in sojino omako.
  • Ajdo in zelenjavo začinite s pripravljeno omako.
  • Ker sestavin niste mešali, jih bodo parili za vas.
  • Posodo položite na krožnik, jo lepo okrasite in postrezite na mizo.

Dober tek! Na splošno ajda velja za univerzalni izdelek. Lahko ga kombiniramo s katero koli zelenjavo, na primer s paradižnikom, jajčevci, peso.

Svinjsko meso z zamrznjeno zelenjavo: recept v počasnem štedilniku

Če ne veste, kaj kuhati za večerjo, vam svetujemo, da poskusite naslednjo jed - svinjino, pripravljeno z zamrznjeno zelenjavo v počasnem štedilniku.

У Вас получится нежное и вкусное мясо, а вместо гарнира Вы сможете взять отварной рис либо картофельное пюре. В летнее время замените замороженные овощи свежими. Если Вы пожелаете, то заморозьте заранее овощи со своего огорода.

Для приготовления данного блюда возьмите такие компоненты:

  • Свинину – 550 г
  • Приправу для мясных блюд и для овощей
  • Замороженные овощи – 1 упаковку
  • Rastlinsko olje
Мясо с овощами и рисом

Мясо с овощами и рисом

Postopek kuhanja:

  • Хорошенько промойте мясо, нарежьте его кусочками.
  • Влейте в мультиварку небольшое количество кипятка. Положите также свинину.
  • Добавьте к этим компонентам приправу и соль. Закройте мультиварку и протушите в ней ингредиенты примерно 15 мин.
  • Как только выкипит водичка, а сок от мяса исчезнет, добавьте в мультиварку растительное масло.
  • Через 2 мин. положите к мясу замороженные овощи. Готовьте блюдо до полного приготовления.

В качестве гарнира подайте гречку, картофель или рис. Если у Вас предстоит романтический ужин, тогда подайте к приготовленному мясу красное вино.

Гарнир из замороженных овощей

Замороженные овощи считаются настоящей палочкой-выручалочкой для каждой хозяйки. Ими Вы сможете заменить вредные полуфабрикаты, в результате у Вас получится достаточно полезное и очень вкусное блюдо на любой случай жизни. Для приготовления возьмите:

  • Замороженные овощи – 1 упаковку
  • Луковицу – 1 шт
  • Воду – 60 мл
  • Приправу и соль
  • Небольшое количество растительного масла

Postopek kuhanja:

  • Измельчите лук.
  • Налейте в сотейник растительное масло и положите к нему лук.
  • Как только лук приобретет золотистый цвет, положите к нему замороженные овощи и хорошенько все перемешайте.
  • Добавьте приправу и соль. Снова все перемешайте, добавьте немного воды.
  • Протушите блюдо примерно 20-25 мин.

Блюдо готово!

Фарш с замороженными овощами на сковороде

Хотим предложить Вам очень простой и вкусный рецепт, который Вы сможете приготовить очень быстро. Для приготовления Вам нужно взять такие ингредиенты:

  • Свино-говяжий фарш – 600 г
  • Замороженный горошек – 150 г
  • Морковку – 250 г
  • Лук репчатый – 1 шт
  • Зелень – 1 пучок
  • Чеснок – 2 зубка
  • Томаты, приготовленные в своем соку – 600 г
  • Začimba in sol po okusu
Фарш с овощами

Фарш с овощами

Postopek kuhanja:

  • Положите горошек в кипяток, проварите его примерно 3 мин.
  • Откиньте горошек на дуршлаг.
  • Морковку порежьте ломтиками.
  • Чеснок с луком измельчите. Обжарьте их в течение 7 мин. на растительном масле.
  • Затем положите к овощам фарш и протушите его, пока он не поменяет цвет и приобретет рассыпчатую консистенцию.
  • Затем добавьте соль и приправу.
  • Положите к фаршу томаты с соком, протушите на небольшом огне до соуса.
  • Протушите 5 мин. и положите в блюдо измельченную зелень.
  • Перед тем, как подадите блюдо, посыпьте его овощами.

Запеканка из замороженных овощей в духовке

Зимой, когда организм человека испытывает авитаминоз, главным источником витаминов и полезных веществ считаются замороженные овощи. Купите их заранее или приготовьте самостоятельно.

Запеканка из замороженных овощей – очень вкусное и полезное блюдо, к тому же оно очень полезное. Для приготовления возьмите такие компоненты:

  • Макаронные изделия – 250 г
  • Баклажаны замороженные – 500 г
  • Томаты свежие – 2 шт
  • Репчатый лук – 2 шт
  • Чеснок – 2 зубка
  • Sol.
  • Сметану или майонез – 120 г
  • Твердый сыр – 100 г
  • Приправу
Запеканка из замороженных овощей

Запеканка из замороженных овощей

Postopek kuhanja:

  • Разморозьте овощи. Подождите, пока стечет вода.
  • Отварите макаронные изделия.
  • Измельчите репчатый лук, обжарьте его немного.
  • Порежьте баклажаны и помидоры кубиками. Добавьте их к луку.
  • Протушите 5 мин. овощи.
  • Положите на противень отварные макаронные изделия. Поверх их уложите овощи. Обмажьте их сметаной, присыпьте сыром.
  • Поставьте противень в духовку и запекайте 30 мин.

Лечо из замороженных овощей

Лечо – это вкусное и достаточно универсальное блюдо, благодаря которому Вы сможете разнообразить свой рацион. Возьмите такие продукты:

  • Болгарский замороженный перец – 1 кг
  • Пюре, приготовленное из томатов – 1 кг
  • Приправу
  • Сахар с солью по своему вкусу
Лечо из замороженных овощей

Лечо из замороженных овощей

Postopek kuhanja:

  • Возьмите разноцветный перец. Промойте его тщательно. Очистите от семян и плодоножек.
  • Разрежьте перец на тонкие полоски либо на квадратики.
  • Возьмите томатное пюре и уварите его.
  • Добавьте к томату и перцу сахар с солью.
  • Хорошенько перемешайте компоненты и прокипятите в течение 10 мин.
  • Как только пройдет 10 мин. разложите блюдо по баночкам.
  • Храните лечо в прохладном месте под резиновой крышкой.

Ризотто с замороженными овощами

Ризотто – это интересное блюдо, приготовленное по одинаковому принципу, но из разных ингредиентов. Ризотто можете приготовить из свиного или куриного мяса, из грибов, а можете из замороженных овощей.

В том рецепте, который мы Вам предлагаем, дается самый обыкновенный набор овощей. Вы его приобретете в любом магазине. Но Вы можете взять сразу несколько видов: грибочки, замороженную кукурузу, немного спаржи, морковку и так далее.

Чем больше Вы возьмете разнообразных овощей, тем ярче и изысканнее у Вас получится блюдо. Для нашего рецепта возьмите:

  • Riž - 1 skodelica
  • Луковицу – 1 шт
  • Замороженные овощи – 350 г
  • Воду – 2 стакан
  • Масло растительное (можно оливковое)
  • Sol in poper po okusu
Ризотто с овощами

Ризотто с овощами

Postopek kuhanja:

  • Тонко нарежьте лук полукольцами либо кубиками.
  • Segrejte ponev. Vanj nalijte rastlinsko olje. Ko olje zavre, ji dajte čebulo. PREDLJUJTE, preden se pojavi zlata skorja.
  • V čebulo dodajte zelenjavni komplet. Potečejo vse komponente in sol. Med gašenjem bi morala zelenjava spremeniti barvo.
  • Dodajte rižotu riž. Toda vnaprej ga morate pripraviti: naliti ga z vodo, zavre, izklopiti in pustiti 5 minut. Tako da riž počiva. Nato ga vrzite v Colander in ga sperite. Zdaj lahko v ponev pošljete riž.
  • Dobavite malo posodo in dobro premešajte. V 20 minutah. Odložite ogenj in pustite rižoto, da se vlije.

Krompir z zamrznjeno zelenjavo

Ljudje, ki jedo zdravo hrano, radi jedo jedi, kuhane v pečici. Krompir, pečen z zamrznjeno zelenjavo, bo glavna jed na večerji za vas. Če želite pripraviti to jed, pripravite naslednje sestavine:

  • Velik krompir-6-7 PCS
  • Zamrznjena zelenjava - 300 g
  • Луковицу – 1 шт
  • Česen - 1 strok
  • Majoneza - 3 žlice.
  • Začimbe
  • Sol in poper
Krompir z zelenjavo

Krompir z zelenjavo

Postopek kuhanja:

  • Očistite krompir. Dobro ga operite in razrežite na kroge.
  • Če želite pripraviti omako, vzemite majonezo in ji dodajte česen (sesekljano), zelišča in začimbe.
  • Krompir pokrijemo s pripravljeno omako in pustite 25 minut. Da bi se lahko hranil.
  • Očistite čebulo, na pol obroče jo razrežite.
  • Pergament položite na pekač, namažete ga z oljem.
  • Na dnu pekača postavite krompir, na vrh zamrznjeno zelenjavo, sesekljano čebulo in krompir.
  • Krompir pečemo 40 minut. In po tem ga pripravite v načinu "žar" 5 minut.
  • Takoj, ko zelenjava kupi rjavo skorjo, posodo prestavite na velik krožnik in potresemo z zelišči.

Zamrznjena zelenjava

To solato lahko skuhate kadar koli v letu. Poleti lahko vzamete svežo zelenjavo in zamrznete v hladni sezoni. Za kuhanje, vzemite:

  • Velike korenje - 1 računalnik
  • Mešanica zamrznjene zelenjave (rezane bučke, obliž fižol, sladki poper, zeleni grah, zelje).
  • Mlado meso telesa - 200 g
  • sezamovo seme
  • Sojina omaka - 1,5 žlice.
  • Rastlinsko olje - 1,5 žlice.
  • Francoska gorčica z zrni - 3 žlice.
Solata

Solata

Postopek kuhanja:

  • V ponev vlijemo rastlinsko olje, segrejemo. V tem vrstnem redu dodajte zamrznjeno zelenjavo: korenje (na graterju), bučke (kocke), zelje - da jih v 30 sekundah prilega na nizki vročini.
  • Nato dajte obliž fižol. Ponev pokrijte s pokrovom in zelenjavo nataknite 30 sekund.
  • Положите поверх фасоли сладкий перчик, нарезанный тонкими полосками, и зеленый горошек. Накройте крышкой и протушите 3 мин.
  • Возьмите отварное мясо, порежьте его полосками.
  • Как только овощи остынут, положите к ним мясо. Сбрызните салат соевым соусом, хорошенько перемешайте и оставьте на 15 мин.
  • Полейте салат горчицей и перемешайте его.

Макароны с замороженными овощами

Очень часто макаронные изделия применяют вместо гарнира. Вы же приготовьте их по нашему рецепту с замороженными овощами, и подайте на стол как самостоятельное блюдо. Для приготовления макарон возьмите:

  • Макаронные изделия – 400 г
  • Сами овощи – 300 г
  • Твердый сыр – 150 г
  • Sol in poper po okusu
Макароны с овощами

Макароны с овощами

Postopek kuhanja:

  • Отварите макароны. Откиньте их на дуршлаг и промойте теплой водичкой. Положите снова в кастрюлю.
  • Протушите овощи до полного приготовления. Положите их к макаронам и все компоненты тщательно перемешайте.
  • Посыпьте сверху макарон и овощей сыр.
  • Выложите готовое блюдо на тарелку. Украсьте зеленью.

Курица, куриное филе с замороженными овощами на сковороде

Если Вы хотите приготовить сочные куриные кусочки с овощами, тогда возьмите такие компоненты:

  • Куриное мясо – 500 г
  • Соевый соус – 2 ст.л
  • Сушеную паприку – 1 ч.л
  • Замороженные овощи – 200 г
  • Sol
  • Овощную приправу
  • Щепотку черного перца
Курица в овощах

Курица в овощах

Postopek kuhanja:

  • Хорошенько промойте куриное мясо. Обсушите и обжарьте на растительном масле.
  • После того, как курочка прожарится, добавьте к ней овощи, соль, черный перец, овощную приправу, соевый соус, паприку и очищенную воду (1 стакан).
  • Накройте посуду крышкой и протушите блюдо до полного приготовления в течение 20 мин. Na nizki vročini.
  • Готовое блюдо положите на большую тарелку и посыпьте зеленью.

Сколько варить замороженные овощи?

Если Вы не знаете, как правильно варить замороженные овощи, тогда следуйте нашим подсказкам. Для начала возьмите:

  • Кастрюлю
  • Воду
  • Zamrznjena zelenjava
Время для варки разное

Время для варки разное

Postopek kuhanja:

  • Добавьте в кастрюлю воду в такой пропорции – 1 часть воды: 5 частей овощей. Для гороха, кукурузы и стручковой фасоли возьмите немного больше воды.
  • Добавьте в воду соль.
  • Закипятите воду, насыпьте в нее овощи. Пусть вода опять закипит.
  • Добавьте пряности и приправы (по желанию). Сделайте небольшой огонь и накройте посуду крышкой. Так как Вы добавили мало воды, следите за тем, чтобы она не выпарилась, а сами овощи готовились на пару.
  • Проварите овощи до готовности. Старайтесь придерживаться инструкции: капусту, морковь, кабачки варите примерно 7 мин. Горошек, стручковую и китайскую фасоль, кукурузу варите 5 мин. Шпинат и прочие лиственные овощи – 2 мин.
  • После того, как овощи сварятся, отключите огонь, а воду слейте. Ели Вы ее не сольете, овощи за счет горячего пара продолжат вариться, в результате чего переварятся.

Овощной суп из замороженных овощей в мультиварке

Для приготовления данного супа примените зеленые овощи. Они придадут Вашему блюду необычный цвет и ярко-выраженный вкус. Для приготовления возьмите:

  • Листья шпината замороженные – 300 г
  • Брюссельскую капусту – 200 г
  • Спаржевую фасоль – 150 г
  • Молоко – 500 мл
  • Луковицу – 2 шт
  • Česen - 3 zob
  • Zelenje
  • Перец чили
  • Сливочное масло – 50 г
  • Муку – 2 ст.л
  • Приправу
Куриный суп с овощами

Куриный суп с овощами

Postopek kuhanja:

  • Почистите лук, измельчите его. Положите в мультиварку лук, сливочное масло и обжарьте его 5 мин. на функции «Жарка».
  • Насыпьте в мультиварку муку, перемешайте с луком.
  • Подогрейте молоко, влейте в мультиварку, размешайте тщательно. Подождите, пока масса загустеет. Затем добавьте шпинат.
  • Как только суп закипит, включите функцию «Варка» и проварите суп около 10 мин.
  • Почистите чеснок и перец чили. Измельчите их.
  • Поставьте на огонь сковороду. Положите на нее овощи потушите 15 мин.
  • Переложите овощи в чашу в мультиварке. Перемешайте компоненты и добавьте к ним зелень.

Куриный бульон с замороженными овощами

Если Вы решили похудеть, тогда обязательно приготовьте такой бульон. Для этого возьмите:

  • Zamrznjena zelenjava
  • Piščančje prsi
  • Zelenje
  • Приправу
  • Sol
Овощной бульон из замороженных овощей

Овощной бульон из замороженных овощей

Postopek kuhanja:

  • Отварите из куриной грудки бульон. Достаньте курицу.
  • Хорошенько промойте овощи.
  • Нарежьте лук и морковку. Положите их в бульон и доведите до кипения.
  • Добавьте в бульон картофель и замороженную брюссельскую капусту.
  • Проварите снова до полного приготовления овощей.
  • Добавьте в бульон приправу по вкусу и соль.
  • Подавайте блюдо горячим, украсив зеленью.

Икра из замороженных овощей

Икра особенно вкусная зимой, когда хочется что-то летнее и свежее. Для приготовления игры возьмите:

  • Баклажаны замороженные – 400 г
  • Болгарский перец замороженный – 150 г
  • Томаты замороженные – 250 г
  • Лук – 1шт
  • Аджику – 100 г
  • Кориандр измельченный – 0.5 ст.л
  • Растительное масло – 5 ст.л
Икра из запеченный овощей

Икра из запеченный овощей

Postopek kuhanja:

  • Возьмите замороженные, но уже до заморозки запеченные баклажаны.
  • Добавьте к ним болгарский перец (можете взять свежий).
  • Добавьте замороженные томаты и лук.
  • Добавьте к компонентам аджику.
  • Протушите немного на огне все ингредиенты, пусть выпарится вода.
  • Добавьте в конце измельченный чеснок и кориандр.
  • Подайте готовую икру в холодном виде, полейте предварительно растительным маслом и посыпьте специями.

Замороженные овощи в мультиварке на пару

Zelenjava, kuhana v počasnem štedilniku, je zelo preprosta in najpomembneje zdrava jed. Za pripravo potrebujete minimalni nabor sestavin, in sicer:

  • Čista voda - 2 žlici.
  • Mešanica zamrznjene raznolike zelenjave - 200 g
Parna zelenjava

Parna zelenjava

Postopek kuhanja:

  • Vzemite zelenjavo. V eni plasti jih dajte v skledo z večkratniki.
  • Zaprite pokrov. Vklopite funkcijo "varjenje" in čas nastavite za 10 minut.
  • Med kuhanjem je bolje, da ne dodate soli in začimb. Pred serviranjem sol končana posoda.

Kuhajte z veseljem in jejte samo okusne jedi!

Video: kuhanje zamrznjene zelenjave