
Pogosto mora veliko mladih mater opustiti vse, kar lahko po njihovem mnenju nekako škodi njihovi krvni obleki, zlasti v obdobju dojenja.
In ena najpogostejših ovir je, da morate opustiti sladkarije, saj ima toliko raznolikih barvil, ne naravnih dodatkov in konzervansov.
Vsebina članka
V tem primeru zdravniki priporočajo uživanje suhega sadja, rozin, medu in podobnih izdelkov kot nadomestki čokoladi in bomboni.
Ko so študirale to panogo, bo matere zanimalo drug izdelek, ki ga lahko štejemo za zamenjavo tako škodljivih sladkarij - halva.
Toda kako sprejemljivo je ta zelo halva med dojenjem?
HALVA za negovalne matere med dojenjem: koristi in škoda z vidika medicine

Sezam halva med dojenjem
Ta prehrambeni izdelek je vir posebnih vitalnih komponent za telo.
- Sem spadajo tako minerali kot beljakovine, kot so fosfor, natrij, železo, baker, cink, prehranske kisline.
- Halva sestavlja tudi 30% rastlinskih maščob.
- Poleg tega je noro sladka in okusna stvar uporabna v obdobju hranjenja z maltozo in maščobnimi vlakni, pa tudi folne kisline, ki so odgovorne za razvoj celic v telesu.
Na podlagi zgornje sestave HALVA so zdravniki identificirali številne uporabne lastnosti ne samo za nosečnice ali negovalne matere, temveč tudi za vsako osebo. Med temi lastnostmi so glavne:
- normalizacija živčnega sistema
- stabilizacija procesa tvorbe krvi
- izboljšanje prebavnega sistema
- mleko postane debelejše
- dojenje se izboljša
Но не только от состава халвы зависит ее полезность при грудном вскармливании. На этот фактор также влияет ее тип, каждый из которых обладает определенными вкусовыми особенностями.
Наиболее часто производимыми являются:
- халва подсолнечная
- халва кунжутная
- халва фисташковая
- халва арахисовая
Самой полезной сладостью при грудном вскармливании считают подсолнечную, так как семена подсолнуха имеют способность длительного сохранения полезных веществ.

Подсолнечная халва при грудном вскармливании
Случаи, при которых не рекомендуют кормящим грудью матерям есть халву: противопоказания
Но, как и во всем, халва имеет вторую сторону медали и иногда может стать причиной неприятных ситуаций.
Эксперты предупреждают о том, что эта сладость содержит большое количество жиров и сахара, а поэтому является очень калорийным продуктом.
Это лакомство может стать причиной прибавления в весе. Подобное явление не есть желательным. Так как самочувствие кормящей мамы от этого ухудшается, а значит и самочувствие ребенка тоже, ведь в этот период они – одно целое.
Также остерегают медики и аллергиков, ведь такой обширный состав аминокислот, протеина, кальция, витаминов С, F, B1, E иногда может пойти не на пользу мамочкам, находящимся в лактационном периоде.
Поэтому, прежде чем включить халву в свой ежедневный рацион, следует попробовать маленький кусочек, дабы убедиться в том, что она по вкусу не только матери, но и ребеночку.
Реакция малыша даст четко понять нравится она ему или нет. Еще правильнее будет пройти тест, который покажет, стоит ли употреблять данный продукт. Но проходить этот тест лучше не в период вскармливания, а еще во время беременности, чтобы избежать нежелательных реакций.
Видео: Интересный рецепт приготовления халвы