Kvastno testo za pite. Recepti okusnega testa za kvase za pite: krompir, brez jajc, za ocvrte pite, zrak, puff, za pite v pečici

img

Kako kuhati kvasno testo? V tem članku ponujamo najboljše recepte.

Vsaka gospodinja ima veliko skrivnosti kuhanja katere koli jedi.

  • Kvastno testo zahteva poseben pristop. Tu poznate deleže in naredite strogo vse v skladu z receptom ni glavna stvar. Glavna stvar s preskušanjem in testiranjem, da najdete svoje razmerje izdelkov na podlagi predlaganih
  • In zelo pomembno je veliko razpoloženje pri gnetenju testa. Proces gnetenja dobrega testa je zelo dolg
  • Zato je vse, za kar mislite, da je energijsko postavljeno v vaših prihodnjih pitah. Testo, kot goba skozi vaše roke, absorbira in nato prenaša, ki poje to jed, vaše razpoloženje in energijo.

Kako kuhati kvasno testo za pite?

thumb-840x440 [1]

Kako kuhati kvasno testo za pite?

Testo za kvasovka je mogoče pripraviti na dva načina: par in neorožen.

Glavna sestavina takšnega testa je kvas, zakaj je dobil ime - kvas.

  • Opična metoda, pomeni raztapljanje kvasa v toplem mleku ali vodi z majhno količino moke in sladkorja. Tekoče testo je izpostavljeno dvigu. Na podlagi tega pride do nadaljnjega priprave testa z dodatkom preostale moke v želeno konsistenco in druge izdelke. Potem je testo zgrajeno, dokler se volumen ne poveča in šele takrat je pripravljen za uporabo
  • Besno pot, veliko lažje. Kvas je namočen z vodo ali mlekom z majhno količino sladkorja. Po razpadu so vsi izdelki, vključeni v recept, gneteni. In končano testo se pošlje na fermentacijo, kot v različici zbrane metode
  • Najpogosteje se neprozorna metoda uporablja za pite, ki se pečejo v pečici
  • Ne -decay, primernejše za ocvrte pite

Kako kuhati krompirjevo testo za pite?

recept-firozhkov-s-liveri-iz-testa-na-kefire [3]

Kvajne pite

Izdelki:

  • Kuhani krompir v enotni - pol kilograma
  • Suhi kvas - 3 čajne žličke
  • Mleko - pol kozarca
  • Moka - pol kilograma
  • Sol - žlica
  • Sladkor - čajna žlička
  • Surovo jajce - dva kosa
  • Rastlinsko olje - kozarec

Recept:

  • Čistimo krompir
  • Obrnjen
  • Meša s presejano moko in soljo
  • Kvas odtrgajte s toplim mlekom
  • Dodajte sladkor
  • Ko je kvas razpršen, jih nalijte v krompirjevo maso
  • Tam lomimo jajca
  • Nalijte olje
  • Testo dobro naredite
  • Pokrov s čisto krpo
  • Za fermentacijo pošljemo na toplo mesto
  • Ko se testo dvigne, se dobro zdrobimo
  • Pošljemo ga, da se spet dvigne
  • Končno testo je spet zdrobljeno
  • Se raztresemo v kroglice
  • Kuhanje pite s kakršnim koli sladkim nadevom

Video: Pita z gobami na krompirjevem kvasovkah.

Kvastno testo za pite brez jajc

78278YU8UK2G78HU27 [1]

Pite s kvasovkami brez jajc

Dober vitki recept.

Izdelki:

  • Pšenična moka najvišjega razreda pol kilograma
  • Kuhana voda ena skodelica
  • Sol na konici noža
  • Sladkor ena žlica
  • Suh kvas malo več kot čajna žlička
  • Rastlinsko olje pol kozarca

Recept:

  • Raztopite kvas, sladkor in nekaj moke v topli vodi
  • Kvashnya zdrži, dokler se ne dvigne klobuka
  • Nato nalijte preostalo moko
  • Dobro gnetemo testo
  • Na vrhu nalijte sončnično olje
  • Nežno gnete
  • Pokrijte testo
  • Pošljemo na razstavo
  • Ko se testo dvigne, ga spustimo
  • In šele potem, ko se je v glasnosti še enkrat povečala

Video: Zelje na testu kvasa brez jajc

Testo za leteno kvasno testo za ocvrte pite

Testo za leteno kvasovka

Testo za leteno kvasovka

Ocvrte pite je najbolje narediti brez testa in brez dodajanja masla.

Izdelke pripravite enako kot za recept za test brez jajc.

Samo faza kuhanja ni veliko drugačna:

  • Kvas gnemo in razredčimo s toplo vodo, s sladkorjem škropimo
  • Ko se kvas popolnoma raztopi, gnetete testo in nalijte presejano moko, sol
  • Тесто хорошо вымешиваем поливаем растительным маслом и ещё раз вымешиваем
  • Накрываем тёплым полотенцем
  • Убираем в тёплое место
  • Когда тесто начнёт выходить за объемы тары в которой находится, вымешиваем тесто очень долго и тщательно, что бы тесто стало болееплотным и смогло в дальнейшем ещё больше подняться в размере
  • Все лишние пузырьки должны удалится
  • На вид тесто должно выглядеть однородной массой
  • Ещё раз отправляем в тёплое место
  • После увеличения объёма, проделываем такое же тщательное перемешивание
  • И накрываем уже на столе минут на 10, полотенцем
  • Затем разбрасываем на комочки
  • Когда комочки увеличится в объеме, приступаем к формированию пирожков

Важно: В сковороде должно быть масло столько, чтобы пирожки плавали в нем. Тогда пирожки получаются очень пышные.

Видео: Постное дрожжевое тесто

Рецепт дрожжевого теста на пирожки в духовке

1448161114_maxresdefault-825x510[1]

Пирожки в духовке из дрожжевого теста

Izdelki:

  • Свежие дрожжи — 40 грамм
  • Сахарный песок — столовая ложка
  • Тёплое молоко — пол литра
  • Мука просеянная пшеничная — один килограмм
  • Растительное масло — половина стакана
  • Соль — щепотка
  • Масло сливочное — 100 грамм

Recept:

  • Растворяем дрожжи в теплом молоке
  • Добавляем сахар и стакан муки
  • Mešanica
  • Накрываем чашу с опарой полотенцем
  • Отправляем на брожение
  •  Когда опара увеличится в объёме, высыпаем оставшуюся муку
  • Mešanica
  • Добавляем растопленное сливочное масло
  • Вымешиваем тесто добавляя постепенно подсолнечное масло
  • Хорошо вымешанное тесто ставим в тёплое место для подъема
  • После того, как оно поднимается
  • Ещё раз хорошо его вымешиваем, не жалея рук. Так чтобы весь лишний воздух вышел
  • И направляем ещё раз подниматься и насыщаться кислородом
  • Затем ещё раз хорошо вымешиваем тесто
  • Раскидываем на комочки
  • Готовим пироги

Видео: Дрожжевое тесто. Нежные мягкие пирожки гарантированы

Рецепт теста для жареных дрожжевых пирожков на кефире

Дрожжевое тесто на кефире

Дрожжевое тесто на кефире

Izdelki:

  • половина литра кефира
  • 100 грамм сырых дрожжей
  • стакан молока
  • 3 столовые ложки сахара
  • 3 чайные ложки соли
  • полтора стакана растительного масла
  • один килограмм муки (и немного про запас для подсыпки)

Recept:

  • Измельчаем дрожжи
  • Добавляем теплое молоко
  • Сыплем  сахар
  • Накрываем полотенцем
  • Даем опаре подняться
  • Пока опара поднимается, смешиваем теплый кефир, масло и яйца
  • Соединяем  с дрожжевой опарой
  • Аккуратно перемешиваем
  • Добавляем пропущенную через сито муку
  • Замешиваем квашню
  • Набрасываем чистое  полотенце
  • Отправляем в тепло
  • Как только оно поднялось больше занимаемой тары, опускаем квашню, так, что бы она вновь приобрело первоначальный объем
  • Отправляем еще раз в теплое место
  • Когда тесто поднялось во второй раз
  • Раскидываем его на небольшие кружочки,для формирования пирожков
  • В таком виде, накрытые полотенцем, тесто должно еще раз разойтись
  • И только после этого приступаем к изготовлению пирожков
  • Из подошедших  шариков, делаем круглые лепешки
  • Накладываем в серединку начинку
  • Красиво защемляем
  • Выкладываем пирожки, соединенной частью вниз, на противень смазанный маслом
  • Смазываем взбитым яйцом
  • Даем подняться
  • Выпекаем около 20 минут, при температуре 180 градусов

Видео: Дрожжевое тесто на кефире

Тесто на пирожки дрожжевое на сметане, рецепт

118116[1]

Пирожки приготовленные из дрожжевого теста на сметане

Izdelki:

  • 400 грамм сметаны
  • 800 грамм муки
  • 3 штуки свежих яиц
  • 3 столовые ложки сахара
  • 10 грамм сухих дрожжей
  • полстакана воды

Recept:

  • Отправляем в тёплое место, смазав сверху тесто подсолнечным маслом
  • Вымешиваем тесто
  • Смешивает с просеянной мукой
  • Выливаем сметану
  • Соединяем с дрожжами
  • Отдельно взбиваем яйца с сахаром
  • Оставляем до образования пены
  • Дрожжи растворяем в тёплой воде
  • Когда опара поднимется, вымешиваем тщательно
  • Раскидываем на порционные шарики
  • Приступаем к изготовлению пирожков

Видео: Тесто дрожжевое на сметане

Тесто дрожжевое для пирожков воздушное на молоке, рецепт

Dzheffri-Larson-700-h-522[1]

Готовим дрожжевое тесто по старым бабушкиным рецептам

Izdelki:

  • Пол кг муки
  • Ложка ст. Sol
  • Две ст. ложки сахара
  • Двадцать пять грамм сырых дрожжей
  • Четыре штуки яйца
  • Стакан любого растительного масла
  • Пол стакана молока

Recept:

  • Дрожжи, сахар и чуточку муки растворяем в подогретом молоке
  • Взбиваем  с сахаром белки
  • Перетираем белки с сахаром
  • В просеянную муку вливаем постепенно перетертые желтки
  • Затем потихоньку, небольшими порциями добавляем белки
  • Аккуратно перемешиваем
  • Подошедшую опару потихоньку соединяем с получившийся тестом
  • Вымешиваем тщательно, смазываем подсолнечным маслом
  • Накрываем полотенцем
  • Даем тесту хорошо подняться
  • Готовим пирожки
  • Обязательно пирогам даем выстояться в тепле
  • Этот рецепт идеален для запекания пирогов в духовке
  • Пироги получаются мягкие и просто таят во рту

Видео: Дрожжевое тесто на молоке

Дрожжевое слоеное тесто для пирожков, рецепт

img_0322[1]

Пирожки из слоеного дрожжевого теста

Одним из любимых рецептов теста на дрожжах, для многих хозяек является слоеное тесто.

  • Делаем обычное тесто с помощью дрожжей по любому рецепту
  • Дополнительно понадобится около ста грамм сливочного теплого масла
  • Дрожжевое тесто выкладываем на стол обваленный мукой
  • Готовое тесто приготовленное с дрожжами раскатываем толщиной 6-7 мм
  • Намазываем кусочком коровьего масла
  • Запаковываем масло тестом
  • Razvaljajte z valjanjem, ne da bi kršili strukturo
  • Torej ponovite 5-6 pristopov
  • 20 minut odstranimo 20 minut v zamrzovalniku
  • Uporabljamo takoj po potrebnem času ali pa lahko pustimo za shranjevanje in uporabo po potrebi

Video: Kvastno testo za pite

Za zaključek so na splošno pomembne točke pri pripravi testa z uporabo kvasa:

  • Za pridobitev celostne mase, enotnega in hitrega povečanja količine testa, pol ure pred postopkom kuhanja, vse izdelke postavimo na toplo mesto
  • Da testo zelo previdno gnetemo, brez lenega. Tako da postane čim bolj goste in hkrati prilagodljivo, mehko. Z nadaljnjo obdelavo to omogoča, da so pripravljene pite vzdrževale čudovit, izviren videz
  • Sokoli za pite v peči bodo testo, aromatizirano z maslom, dali testo. Poleg tega to prispeva k daljšemu ohranjanju svežine izdelka
  • Tako so ocvrte pite veličastne, v testo damo rastlinsko olje, sok
55551FAE63FD88_85046927 [1]

Uživamo v pitah, pripravljenih z lastnimi rokami iz testa za kvasovka. Dober tek!

Video: No, zelo okusno testo za kvasovka