Как и сколько варить цветную, брюссельскую, морскую капусту и брокколи? Как и сколько варить капусту после закипания в борще, супе, щах, на голубцы, в детском пюре для прикорма ребенка?

Приготовление капусты разных сортов?

Время и процесс приготовления разных сортов капусты.

Sadržaj članka

Цветная капуста – это овощ, с помощью которого можно приготовить массу блюд. Но чтобы блюдо было вкусным, следует знать некоторые секреты, о которых и поговорим в данной статье.

Как и сколько варить свежую и замороженную цветную капусту после закипания до готовности в супе и перед жаркой?

Варить цветную капусту можно несколькими способами, и соответственно на каждый из них потребуется разное время. Чтобы капуста не получилась сырой или переваренной, давайте рассмотрим эти способы:

  • В кастрюле варите свежую цветную капусту около 10-15 мин, перед жаркой время варки сокращается вдвое
  • В пароварке Вам потребуется 30 мин
  • В мультиварке 15 мин
  • В микроволновке – 7 мин

Чтобы сварить замороженную капусту любым из вышеуказанных вариантов, Вам потребуется 20 мин, предварительная разморозка не требуется
Для приготовления цветной капусты в кастрюле необходимо:

  • Разделите капусту на соцветия и залейте подсоленной водой
  • Варите на сильном огне до закипания не накрывая крышкой, после ослабьте огонь
  • Целая капуста варится 15 мин, разделенная – 7-10 мин
  • После закипания добавьте 50 г молока, так соцветия будут нежно-белыми
  • Отвар с капусты очень полезен, в нем содержится много витаминов и микроэлементов

Чтобы приготовить капусту в микроволновке следует:

  • Stavite cvasti u mikrovalnu posudu i, dodajući 50 g vode, poklopac poklopca
  • Instalirajte maksimalnu snagu u mikrovalnu pećnicu
  • Kuhajte 3 minute, a zatim zaustavite postupak, dodajte sol i postavite tajmer još 4 minute

Da biste se pripremili u sporom štednjaku i dvostrukom kotlu, morat ćete poduzeti naznačene korake:

  • Stavite cvaste u ladicu za aparat
  • Postavite način "Warfrower"
  • Isprobajte spremnost povrća nožem
Ispravna priprema karfiola nije jednostavna stvar

Ispravna priprema karfiola nije jednostavna stvar

Sada znate sve načine da napravite karfiol. Pogledajmo postupak kuhanja i druge sorte povrća

Video: Kako učiniti ukusno u boji kupus

Kako i koliko kuhati svježi i smrznuti Bruxelles kupus nakon ključanja?

Kupus Bruxelles možete kuhati i zimi i ljeto. Da biste to učinili, ne trebate više od 20 minuta.
Pravilno zavareni kupus nije samo ukusan, već je i koristan. Pomaže u jačanju imuniteta, normalizira probavni trakt, smanjuje kolesterol i poboljšava vid.
A također je iznenađujuće nisko -kalorij - samo 43 kcal u 100 g proizvoda. Proces kuhanja kupusa u tavi je sljedeći:

  • Isperite svježi kupus i uklonite žute lišće.
  • Zamrznuti kupus odmrzavanja ne zahtijeva
  • Korijenje malo izrežite i napravite križne rezove umjesto rezanja
  • Вскипятите воду и добавьте в нее щепотку соли
  • Stavite kupus u tavu s kipućom vodom i kuhajte svježe povrće 7 minuta, smrznuto - 12 minuta
  • Za kuhanje u dvostruki kotao ili spor štednjak Kupus treba pripremiti u načinu "gašenja" u prvom aparatu-25 minuta, u drugom do 12-15 minuta. Provjerite gotov kupus vilicom, može se lako probiti.
  • Kuhajte kupus u mikrovalna pećnica Ne preporučuje se - plodovi nisu dobro kuhani ili zbog djelovanja visokih temperatura postaju previše suhi
Vrlo ukusan Bruxelles kupus

Vrlo ukusan Bruxelles kupus

 

Видео: Готовим брюссельскую капусту правильно

 

Kako i koliko kuhati svježi i smrznuti brokoli od kupusa nakon ključanja?

Капуста брокколи при правильном приготовлении получается очень вкусной и нежной, сорт крайне полезен для маленьких детей. Готовить ее можно несколькими способами:

  • В кастрюле варите свежую капусту брокколи около 5-7 мин после закипания
  • В пароварке Вам потребуется 10 мин, после этого оставьте ее в закрытой чаше еще 5 мин
  • В мультиварке 15 мин
  • Замороженный овощ готовиться 15 мин после закипания

Для приготовления брокколи в кастрюле необходимо:

  • Довести подсоленную воду до закипания и варить капусту на среднем огне около 5 мин
  • Ako je kupus malo tvrd, prokuhajte još 2 minute
  • Ako dijete nahranite s njom, vrijeme pripreme je 25 minuta, a zatim kupus nasjeckajte blenderom

Da biste pripremili brokoli u sporom štednjaku i dvostrukom kotlu, morat ćete izvesti ove korake:

  • Stavite kupus u ladicu i odredite vrijeme od 10 do 15 minuta
  • Postavite način "Warfrower"
  • Gotovo povrće trebalo bi biti dovoljno mekano
Važno je ne probaviti brokoli

Važno je ne probaviti brokoli

Ni u kojem slučaju nemojte probaviti brokoli. Ako povećate vrijeme za kuhanje, budite spremni na činjenicu da će kupus biti previše mekan i ukusan.
Obavezno umetnite brokoli u prehranu djeteta. Ima ogroman broj elemenata u tragovima potrebnim za dijete.

Video: Kako ukusno kuhati brokoli?

Koliko kuhati kiseli kupus u Borschu, vozio se, kupus nakon ključanja?

Uz kiseli kupus može se pripremiti isključivo ukusni Borsch, kupus ili juhu od kupusa. Ali ako predugo kuhate kupus, onda to može prilično upropastiti okus gotovog jela.
Stoga, da bi se prvi dobio prema svim pravilima, treba uzeti u obzir vrijeme za kuhanje kupusa:

  • Tijekom pripreme Borscha, kiseli kupus treba dobro oprati i dobro stisnuti
  • Nakon toga dodajte kupus u prođenu mrkvu i luk, a također i malo pržite 3-5 minuta
  • Prošli povrće dodaje se u posljednji trenutak - kada krumpir kuha
  • Dovedite do vrenja Borsch i odmah uklonite s vatre

Swreble s kiselom kupusom klasično je rusko jelo. A postupak kuhanja je prilično zanimljiv:

  • Ako je kupus vrlo kiseli - isperite ga i dobro stisnite, nema potrebe za isperi kupusa prosječnom kiselom
  • Pošaljite kupus u juhu od kupusa čim meso prokuha
    Kupus u gomilu kuhat će se cijelo vrijeme kuhanja i pokazat će se vrlo nježnim i mekim

U kabusteru postoje tajne:

  • Kiseli kupus može se pomiješati sa svježim ili se dodati
  • Treba ga dodati prije prženja mrkve i luka
  • Pošaljite kupus na loncu s kupusom, dovedite do vrenja
  • Pošaljite pečenje i isključite kabuster odmah nakon kljucanja
  • Ostavite jelo da ubaci 15 minuta
Kiseli kupus za prva jela

Kiseli kupus za prva jela

Prva jela odavno su pripremljena s kiselom kupusom. To je posebno istinito zimi, kada su ponestale svježe rezerve u podzemlju. Potaknite tradicije, pripremite juhu od kupusa ili kupus kupusa s kiselom kupusom, vrlo je ukusno.

Kako i koliko kuhati morski kupus suho, smrznuto, za salatu?

Морская капуста содержит огромное количество полезных веществ, крайне необходимых человеку. Также она очищает организм от шлаков, укрепляет иммунитет, очищает кровь. Чтобы приготовить капусту Вам потребуется:

  • 15 мин времени если это з амороженная капуста. В таком виде морскую капусту следует положить в холодную воду и варить 15 минут после закипания. Эту процедуру повторить трижды, каждый раз при этом меняя воду
  • Для салата чаще всего используется консервированная морская капуста, которую также желательно немного проварить. Для этого в кипящую воду опустите капусту и проварите 5 мин
  • Для лучшего хранения используют сушеную морскую капусту. В таком виде ее для начала необходимо замочить на ночь в холодную воду, а после варить в течение получаса
Очень полезная морская капуста

Очень полезная морская капуста

Сколько варить капусту для супа, борща, щей после закипания?

С квашеной капустой разобрались. Но совсем иной вкус придает первому блюду свежая капуста. Поэтому давайте узнаем, какие тонкости приготовления блюд со свежей капустой:

  • Капустняк в народе еще называют суп с капустой. Как и для приготовления капустняка с квашенной так и свежей, капусту добавляют после закипания мяса и там она уже находится все время до конца приготовления супа
  • Вкусный борщ со свежей капустой будет необычайно ароматным. Чтобы капуста приятно хрустела добавляйте капусту в самом конце, когда закипят все ингредиенты. Проварите ее 1-2 минуты после закипания и оставьте настаиваться 30 мин
  • В щи нашинкованную свежую капусту следует класть сразу после закипания мяса
Первое блюдо никак без капусты

Первое блюдо никак без капусты

Как видите в разных блюдах время приготовления капусты разное. Но несмотря на это ориентируйтесь также и по своим предпочтениям.
Для тех, кто предпочитает более твердую хрустящую капусту, можете класть ее в конце. Если же Вы не хотите слишком выделять этот ингредиент в первом блюде – оставляйте ее варится на все время приготовления.

Сколько варить капусту на голубцы?

От капусты зависит и внешний вид голубцов и их вкус. Выбирайте капусту с тонкими, хорошо гнущимися листами.
Идеальным вариантом будет молодая капуста, у которой нежные и мягкие листья. И варить такую капусту потребуется не более 10 мин.
С осенней капустой время придется потратить побольше – на каждый слой листьев следует отвести 10 мин, поочередно снимая сваренные листья.
Когда листья остынут, следует обрезать жилы у основания и немного отбыть серединку, чтобы голубцы не были твердыми.

Капуста в голубцах - основной ингредиент

Kupus u pecivima od kupusa - glavni sastojak

 

Koliko i kako kuhati kupus za dječji pire krumpir za hranjenje djeteta?

Liječnicima se savjetuje da koriste različite sorte kupusa u bebinoj komplementarnoj hrani. Ali za to biste trebali slijediti određena pravila:

  • Prvo, ne biste trebali uvesti kupus u prehranu do 4 mjeseca za djecu na umjetnom hranjenju i 6 mjeseci za bebe na dojenju
  • Nahrani dječji kupus tek nakon što isprobate voćni pire i kašu
  • Prvo nahranite dječji pire napravljen od karfiola. To je najkorisnije za dijete i najsigurniji za krhki želudac
  • Ne kupujte pire krumpir u trgovini, bolje je pripremiti jelo kod kuće. Prvo namočite cvasti u vodi 30 minuta. Nakon toga, kuhajte na vatri nakon ključanja 10 minuta, u sporoj štednjaku i dvostrukom kotlu - 20 minuta, u mikrovalnoj pećnici - 10 minuta
  • Belochochane, Brockolols i Brusselskaya ulaze u dječju prehranu u 8 mjeseci. I to postupno, ne koristite sve sorte odjednom
Obavezno predstavite kupus u dječju prehranu

Obavezno predstavite kupus u dječju prehranu

Kuhajte kupus prema vremenu navedenom za kupus u boji. Takve se sorte mogu pomiješati s pireom od krumpira. Imajte na umu da za bebu trebate kuhati kupus malo duže nego za odrasle, tako da je mekši i nježniji.

Koliko i kako kuhati mladi kupus nakon ključanja u Borschu, za peciva od kupusa?

Svježi kupus je vrlo nježan, u Borschu se brzo kuha i postaje mekan. U osnovi, mnogi kuhari savjetuju da postane svježi kupus kao i jesen, nakon ključanja mesa.
Ali upotrijebite naše svjetlo i stavite kupus na kraj, ključajući nakon što je prokuhao samo nekoliko minuta. Kupus će biti jednako nježan, ali ostat će pomalo hrskavi i u proljetnom mirisu. Pripremite Borscht barem jednom po ovom savjetu i, uspoređujući s tradicionalnim kulinarskim savjetima, odaberite Optimal za sebe.
Poveznice iz mladog kupusa isključivo su nježni. I što je najvažnije, trebat će 10 minuta za kuhanje takvog kupusa.
Ne trebate odvajati lišće od glave, samo ga izlijte u potpunosti vodom i prokuhajte navedeno vrijeme. Nježni lišće za ukusne peciva od kupusa su spremni.

С молодой капустой блюда ну очень нежные

С молодой капустой блюда ну очень нежные

Как видите, капуста в разных ее видах встречается во многих блюдах. А борщ без капусты и вовсе не представляется. К тому же она не только незаменима во многих блюдах, но и крайне полезна.
Главное, что нужно запомнить для правильного приготовления капусты – ни в коем случае не переваривайте ее. И тогда все Ваши блюда будут исключительно вкусные.

Видео: Голубцы из молодой капусты, рецепт