Fulfinet uvijen zalogajem od češnjaka: najbolji recepti. Kako napraviti svježu masnoću rastrganu kroz brusilicu mesa s češnjakom i soli, slanom svinjom s zelenilom, začinima, kopar, papar, u Ukrajinskom za pucanje za sendvič: recept

10. svibnja 2006. --- Kruh i masti --- Slika po © KaKtusActory, Ninprapha Lippert/The Food strastveni/Corbis

Recepti masnoće s češnjakom kroz brusilicu mesa.

Kod većine ljudi masnoća ne uzrokuje puno entuzijazma, pa je najčešće peče, kuha ili jednostavno soli. U stvari, od ovog jednostavnog, na prvi pogled, proizvod se može pripremiti prava delicija koja se može tretirati gostima. Sve što trebate učiniti za to, uvrnite masti i dodajte mu određene začine ili bilje.

Takva vrsta paste može se raširiti na krekeru ili sušeni kruh i poslužiti kao zalogaj za jaka alkoholna pića. Razgovarat ćemo o tome kako pripremiti kantu za užinu i razgovarati u našem članku.

Rafinirana masti s češnjakom: Kako se to zove?

Iskrivljena masa pravilno se naziva sendvič

Iskrivljena masa pravilno se naziva sendvič

  • Proizvod poput uvijene masti sa začinima priprema se u gotovo svim regijama naše ogromne zemlje. Neki dodaju češnjak i sol isključivo. Drugi ga čine začinjenijim i pomiješaju gotovu masu s paprom, biljem, paprikom ili orijentalnim začinima. Najzanimljivije je da svaka domaćica ovo jelo zove na svoj način.
  • U nekima se naziva molitva, drugi su pomazali, a drugi, općenito, nazovite ovu blagovaonicu. U stvari, ovo jelo ima općeprihvaćeno ime koje se najčešće koristi u restoranima i kafićima s ukrajinskom kuhinjom. Tamo se zove sendvič.
  • Takvo je ime primio zbog činjenice da je prvobitno učinjeno tako da ljudi tijekom dugih putovanja prave hranjive sendviče koji lako uklanjaju glad.
  • A budući da nije bilo načina da se proizvodi drže na hladnoći na vrijeme, bilo je moguće pomiješati iskrivljeno masti s prirodnim konzervansima (sol, češnjak i oštar papar) i tako proširiti svoj rok trajanja.

Kako napraviti svježu masnoću s češnjakom i soli uvijenim kroz brusilicu mesa?

_uploads_27_31_04_F0_SALO_CHEREZ_MYASORUBKU_SCHESNOKOM-98385

Kretanje kroz mljevenje mesa svježe masnoće s češnjakom i soli

Iako se češnjak smatra najsavršenijim dodatkom masnoće, potrebno ga je vrlo pažljivo koristiti za pripremu mirisne mase.

Ako ga previše dodate, na kraju ćete dobiti puno s izraženim okusom i mirisom češnjaka, a aroma i okus masti potpuno će nestati.

Proizvodi za kuhanje:

  • Meka masnoća bez sloja - 1 kg
  • Češnjak-4-5 klinčića
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

  • Izvadite kožu iz masti i izrežite je malim kockicama
  • Ispravite ih u hladnjak lagano smrznuto
  • Nakon otprilike 40 minuta, izvadite ih iz hladnjaka i počnite ih uvijati
  • Brusi češnjak češnjak i tijekom uvijanja periodično dodajte ga u masu
  • Upletena masnoća, sol i temeljito pomiješajte
  • Ako želite, možete ga prebaciti u mješavinu paprike, a zatim je zamotati filmom za čišćenje, nakon što je prethodno napravio kobasicu iz njega
  • Možete pohraniti takvu masti i u hladnjaku i u zamrzivaču

Kako napraviti slanu mastiju iskrivljenu kroz brusilicu mesa s češnjakom i biljem?

pe0a1qsnxy

Slani masti s češnjakom i biljem uvijenim kroz brusilicu mesa

U ovom slučaju, mnogo pažnje treba posvetiti pripremi zelenila. Trebat će ga ispraviti kao temeljito i dobro osušiti. Pokušajte ga osušiti na takav način da na njemu nema ni kapljice vlage.

Ako požurite i dodate zelenilo mokrim, tada na kraju iskrivljena masa neće biti sasvim homogena ili će, općenito, početi se širiti.

Komponente zalogaja:

  • Slano slano - 600 g
  • Češnjak - 3 klinčića
  • Peršin i cilantro zelenilo - 1 veliki snop
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

  • Očistite masnoću s kože, izrežite je malom kockom i zamrznite
  • Nadalje, u malim porcijama počinjemo ga slati u brusilicu mesa
  • Zajedno s masnoćom dodajte malu količinu zelenila
  • Для того чтобы масса была более однородной, пропустите ее через мясорубку еще раз
  • На окончательном этапе добавьте к перекрученному салу соль и перец и тщательно все перемешайте
  • Готовую массу переложите в баночки или контейнеры с герметично закрывающимися крышками

Как сделать перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и специями?

8b6a2-49

Перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и специями

Если вы хотите сделать вкус сала более ярким, тогда перекрутите его со специями. В принципе вы можете брать исключительно те, которые вам нравятся.

Но если в итоге вы хотите кушать максимально ароматную закуску, тогда добавьте в массу кориандр, горчицу, немножко гвоздики и душистого перца.

Только учите, чтобы вкус продукта был максимально ярким, будет лучше если вы возьмете все вышеупомянутые специи в зернах и самостоятельно их измельчите.

Продукты для намазки:

  • Сало — 800 г
  • Češnjak - 3 klinčića
  • Черный перец по вкусу
  • Молотая горчица, кориандр и гвоздика — 1 ч. л

Рекомендации по приготовлению:

  • Подготовьте сало так, как мы учили вас немного выше
  • Разложите его на плоском блюде и щедро посыпьте измельченными специями
  • Отправьте все в холодильник подмораживаться
  • Затвердевшее сало пропустите через мясорубку и сформируйте из него небольшую колбаску
  • Обсыпьте ее тонким слоем черного перца и отправьте в морозилку на хранение

Как сделать перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и укропом?

перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и укропом

Перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и укропом

Приготовление подобного бутербродного сала имеет один маленький секрет. Для того чтобы в итоге готовая масса имела аромат чеснока и привкус укропа, последний лучше всего использовать со стебельками.

Просто надо брать молодой укропчик, имеющий тонкие сочные стебли, которые имеют мягкую структуру. В случае если вы возьмете более старые укроп, то даже мясорубка не сможет полностью размягчить волокна стебельков.

Компоненты:

  • Соленое сало — 500 г
  • Чеснок — 2 зубчика
  • Kopar - 1 snop
  • Смесь пяти перцев — 2 г

Priprema:

  • Удалите с сала кожу и порежьте его на мелкие кусочки
  • Помойте укроп и тщательно его просушите
  • Заложите в мясорубку чеснок, немного сала и зелени, и начинайте их перекручивать
  • Когда вся масса будет готова, выложите ее на пищевую пленку, предварительно обсыпанную смесью перцев
  • Скатайте из массы колбаску, и слега ее охладите
  • Примерно через час бутербродное сало будет готов к употреблению

Как сделать перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и перцем?

Перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и укропом

Перекрученное через мясорубку соленое сало с чесноком и укропом

Любителям острого наверняка понравится перекрученное сало с добавлением острого и чёрного перца. Черный перец будет делать массу более ароматной, а острый будет добавлять ей пикантности.

Компоненты:

  • Сало — 1.5 кг
  • Чеснок — 6 зубчиков
  • Черный перец — 1 ч. л
  • Паприка — 1 ст. л
  • Острый перец — по вкусу

Priprema:

  • Подготовьте сало так, как мы учили вас в самом начале и пропустите его 2 раза через мясорубку
  • Переложите его в глубокую миску и добавьте к нему черный и острый перец
  • Все тщательно перемешайте и сформируйте из массы колбаску
  • Присыпьте ее со всех сторон паприкой и отправьте в холодильник подмораживаться
  • Чтобы парика хорошо пропитала массу, обязательно оберните колбаску пищевой пенкой

Сало по-украински для намазки на бутерброд: рецепт

salo-chesnok

Сало по-украински для намазки на бутерброд: рецепт

  • Если вы хотите приготовить перекрученное сало по-украински, тогда вам придется проявить немного терпения.
  • В этом случае вам придется не перекручивать массу, а хорошо ее отбывать.
  • Для того чтобы получить нужную консистенцию намазки, вам понадобится острый и тупой нож, и максимум полчаса времени.

Tako:

  • Возьмите 700 г соленого сала и порежьте его максимально мелким кубиком
  • Щедро присыпьте его черным перцем, и вооружившись тупым ножом, начинайте отбивать
  • Делайте это пока у вас не получится однородная мягкая масса без каких-либо кусков
  • Когда масса будет готова, поступите стандартным образом
  • Добавьте к ней небольшое количество измельченного чеснока, и все тщательно перемешайте

Видео: Сало перетертое с чесноком-классная закуска