Бочковые помидоры в банке под капроновой крышкой, ведре, кастрюле, бочке холодным рассолом на зиму: простые рецепты. Как засолить зеленые и красные помидоры холодной водой без уксуса с горчицей, аспирином?

110829_or

Рецепты по засолке помидор.

Какая хозяйка не хочет порадовать своих домочадцев вкусными солеными помидорами зимой. Особенно теми, которые словно из бочки. Да, сейчас дома уже, наверное, ни у кого не осталось такой чудной посуды. Но ведь можно обойтись и без нее. Тем более, с сегодняшним изобилием рецептов.

Бочковые помидоры в банке под капроновой крышкой холодным рассолом на зиму

Этот рецепт очень простой в приготовлении и не требует необычных ингредиентов. А главное – с ним справится даже начинающая хозяйка. Тем более, не нужно возиться с закруткой, а попробовать такие помидоры можно уже через несколько дней.

Необходимо:

  • Помидоры – 2 кг (можно больше, все зависит от кого, насколько плотной будет укладка)
  • Укроп – несколько зонтиков
  • Хрен (корень) – 10 г
  • Листья смородины и вишни – по 10-20 г (несколько штук)
  • Чеснок – 5-6 зубчиков
  • Перец красный острый – ¼ от целого
  • Соль – 120-150 г
  • Вода – 2 л
Бочковые помидоры

Вкусности из бочки

Способ приготовления:

  1. Банки предварительно нужно пропарить, так наша закрутка дольше простоит.
  2. Разложить вымытые помидоры. Укладывать нужно плотно, но в меру. Чтобы не помялись и не подавились.
  3. Вымыть необходимые листья и порезать хрен с перцем на кусочки. Чеснок очистить, но измельчить ненужно. Некоторые вставляют зубчики непосредственно в помидоры, но это делать не обязательно.
  4. В процессе укладывания периодически добавлять специи. И не забываем, положить их еще и на дно перед укладкой.
  5. Соленым рассолом заливайте вкуснятину и забываем на пару деньков.
  6. Spreman! Хранить такие помидоры в холодильнике или другом прохладном месте.

Бочковые помидоры в ведре холодным способом на зиму

Naravno, u drvenim bačvama, okus rajčice jednostavno je neopisiv. Toli tako da stablo utječe na soljenje ili samo trebate promatrati tehnologiju. Odmah želim napomenuti da se sastav začina može malo promijeniti. Uostalom, svaka domaćica ima svoj recept, na koji dolazi pokusnim i eksperimentima. Ispod je recept koji su koristile i naše bake.

Sastojci:

  • Rajčice-af 10 kg (to uzima u obzir činjenicu da će kanta biti 10 litara)
  • Listovi ribizle, trešanja, hrasta i štita-7-10 PCS.
  • Češnjak - jedna velika glava
  • Bay Leaf-ne više od 5-7 jedinica
  • Pepper Peas-10-15 grašak
  • Hren (korijen i lišće) - jedna srednja veličina
  • Kopar (kišobrani, lišće) - nekoliko računala.
  • Sol - 2 čaše
  • Šećer - 1 šalica
  • Voda - otprilike 10 l (ovisno o stilu, volumen može varirati)
Rajčica u kanti

Sol u kanti

Daljnje akcije:

  1. Prvo, morate pripremiti rajčicu. Ne moraju biti iste veličine. Mnogo je važnije da su zrele, elastične i bez nedostataka.
  2. Na dnu kante položili smo oprane listove biljaka, kopar, lovorov list.
  3. Zatim smo angažirani u postavljanju rajčice.
  4. I ne zaboravite povremeno dodati više lišća, hrena, papara i češnjaka.
  5. Preostale začine položite na vrh.
  6. Cool, slatka slana slana otopina, sipati kuhano povrće
  7. Zatvorite kantu s gazom i stavite tanjur s nekakvim opterećenjem na vrh. To je neophodno tako da rajčice ne surfaju i dobro se zasićuju.
  8. Stavite na toplo mjesto 2-3 tjedna. A zatim ga pošaljite u hladnu sobu.

Bačva rajčice u tavi hladno za zimu

U principu, sami su recepti slični jedni drugima. Barem sa sastavama i sastojcima. To je samo, broj njih izravno ovisi o volumenu posuđa. Ispod će biti recept koji se često koristi prilikom ukidanja rajčice u tavi. Vrijedno je napomenuti da spremnik treba uzeti malo više od količine rajčice.

Spoj:

  • Rajčice - 2 kg
  • Gorky Pepper (najbolje svjetlo) - 1 PC.
  • Bay Leaf-3-4 PCS.
  • Pepper Peas-5-7 grašak
  • Češnjak-3-5 klinčića
  • Kopar (kišobrani) - 4 jedinice
  • Sol - 3 žlice.
  • Šećer - 1 žlica.
  • Popis hrena, trešanja i ribizle-2-3 računala.
  • Ocat - 2 žlice.
  • Voda koja se primjenjuje 2-2,5 l
Rajčica u zdjeli

Grickalica je ukusna

Metoda soljenja:

  1. Na dnu, naravno, da postavi malo začina.
  2. Zatim nježno položite rajčicu, periodično dodajući začine.
  3. Također na vrh rajčice položite preostale lišće, kopar i češnjak.
  4. Pripremite slanu otopinu, dodajte ocat i ulijte našu rajčicu rezultirajućom vodom (hladnoće).
  5. Pokrijte ih poklopcem i ostavite 5-7 dana u sobi. A zatim stavite u podrum ili na balkon.

Usput! Ako ne želite koristiti ocat, dodajte malo više soli i šećera. Izračun je ovaj - za 1 litru vode potrebna vam je 2 žlice. sol i 1 žlica. Sahara.

Bačva rajčice u bačvi s hladnom slanom slanom za zimu

Ako imate staru drvenu cijev (pa čak i u prikladnom stanju), onda možete reći da ste suludo sretni. Ako je novo, onda još bolje. Sol rajčice u cijevi je lakša. Čak i ako ih jednostavno sipaju slanom vodom, okus će biti nezaboravan. Ali svaka domaćica želi oduševiti i iznenaditi svoje nove i neobične recepte.

Potrebni sastojci.

  • Rajčice-8-10 kg (broj ovisi o volumenu cijevi, ali bolje je ne uzimati prevelik)
  • Listovi trešanja, ribizle, hrasta i grožđa-10-15 PCS.
  • Kišobrani kopra-7-8 PCS.
  • Češnjak - 2 glave
  • Korijen hrena - 1 veliki ili dva srednje
  • Leti i peršin lišće - nekoliko grančica
  • Gorky Pepper-1-2 PCS. (ovisno o preferencijama okusa)
  • Salt-700-800 g
  • Voda-10 L (nešto manja ako uzmete 10-litrenu bačvu)
Rajčica u bačvi

Nevjerojatno ukusan

Способ приготовления:

  1. Pokrijte dno lišćem bilja.
  2. Zatim položite dva sloja rajčice i ubacite češnjak, papar i pakao u rezultirajuće rupe.
  3. Ponovo dodajte začine i rajčice.
  4. Dakle, naizmjenično na samom rubu. Ali, morate ostaviti 5 cm na vrh.
  5. Pokrijte vrh preostalim začinima i biljem.
  6. Pripremite fiziološku otopinu i na nju izlijte rajčicu. U idealnom slučaju morate koristiti dobro hladnu vodu.
  7. Zavežite vrh cijevi gaze i stavite ploču s teretom.
  8. Stavite na toplo mjesto 5 dana, a zatim stavite u podrum. Ili druga soba, glavna stvar je da temperatura nije veća od 5 ° C.

Korisni savjeti:

  • Rajčice trebaju biti postavljene dovoljno čvrsto da budu jednolično slane i ne naiđu na prekriženost.
  • Ponekad će se plijesan s vremenom pojaviti u cijevi. Stoga možete dodati nekoliko graška senfa ili nekoliko žlica biljnog ulja.
  • Pod cijevi trebate staviti paletu. Uostalom, tekućine se moraju negdje spojiti.
  • Usput, najbolje je pohraniti takve rajčice na mračnom mjestu. Zato je to pomoćni podrum.
  • Pa ipak, bačve iz borovih stijena ne treba uzimati. Rajčica može biti malo ogorčena u njima.

Kako pokupiti crvenu rajčicu s hladnom vodom bez octa s senfom?

Как говориться, в народе засолить помидоры холодным способом – это заквасить. Они не проходят никакой тепловой обработки, а все происходит благодаря брожению. Многие не желают использовать уксус. И есть такие рецепты, которые помогут сохранить красивый внешний вид и позволят дольше сохранить засолку. Например, с горчицей.

Sastojci:

  • Помидоры – 1,5-2 кг (смотря, сколько будет банок и насколько плотной будет укладка)
  • Перец душистый – несколько зерен
  • Лавровый лист – 3-4 листика
  • Чеснок – 4-5 зубчиков
  • Листья смородины и вишни – по 4-5 единиц
  • Хрен – 1 небольшой корень
  • Соль – 2 ст.л.
  • Šećer - 1 žlica. с горкой
  • Горчица сухая – 2 ст.л.
  • Вода – 1 л (может немного больше)
Засолка с горчицей

Остренько и пикантно

Metoda soljenja:

  1. Важно, брать бурые помидоры. Поскольку с горчицей переспелые помидоры могут потерять свою форму или даже распасться.
  2. Уложить помидоры в банку или банки (в зависимости от объема).
  3. Через один или два слоя укладывать специи. А можно укладывать их по краю банки, закрывая, таким образом, отверстия.
  4. И не забываем положить немного зелени на дно и на самый верх.
  5. Охлажденным сладко-соленым рассолом заливаем помидорчики. Не забываем о горчичке.
  6. Залить банки и закрыть капроновыми крышками. Оставить на несколько дней в тепле, а затем убрать в погреб, холодильник или балкон.

Как засолить красные помидоры холодной водой без уксуса с аспирином?

Аспирин в народе выступает консервантом. Именно благодаря ему, закваска стоит дольше, не мутнеет, а также сохраняется вкус и внешний вид засоленных продуктов. Сейчас, правда, он считается немного спорным препаратом.

Поскольку, некоторые утверждают, что при консервации его нежелательно использовать. Но еще наши бабушки прибегали к его помощи, а помидоры получались очень вкусными.

Sastojci:

  • Помидоры – до 2 кг
  • Перец горошком и душистый – по несколько зерен
  • Лавровый лист – 3-4 листика
  • Листья смородины и петрушки – по 5 веточек
  • Зонт укропа – 3-4 шт.
  • Перец горький – 1 небольшой
  • Лук – 1 среднего размера
  • Аспирин – 2-3 таблетки (зависит от количества банок)
  • Соль – 80-100 г
  • Вода – до 2 л
Помидоры с аспирином

Добавляем таблеточки для засолки

Способ приготовления:

  1. На дно банки выложить листья и укроп.
  2. Далее нужно плотно укладывать помидоры, периодически добавляя прочие специи.
  3. Лук порезать полукольцами и тоже иногда добавлять в укладку.
  4. Холодным рассолом с 1 таблеточкой заливаем помидоры.
  5. Закрыть капроновой крышкой и отправить в прохладное место.
  6. Такие помидоры будут готовы через 2-3 недели. Кстати, в больших емкостях закваска происходит быстрее, чем в банках.

Как засолить зеленые помидоры холодной водой на зиму?

Zelene rajčice imaju vrlo pikantni i jedinstveni ukus. I što je najvažnije, oni savršeno zadržavaju svoj izgled u procesu soljenja. U njihovoj pripremi nema ništa komplicirano. U ovom je slučaju važno samo da su rajčice iste veličine i da budu srednje veličine.

Potrebne komponente:

  • Rajčica - 2,5 kg
  • LAY LEAF - Nekoliko lišća
  • Pepper Grašak i miris-5-6 zrna
  • Češnjak - 1 mala glava
  • KIBRELLA DILL-3-4 PCS.
  • Listovi ribizle, hrena i peršina-2-3 računala.
  • Sol - 4 žlice.
  • Вода – 2 л
Saline zelene rajčice

Salin je zelena

Metoda soljenja zelene rajčice:

  1. Kao i obično, operite rajčicu i lišće zelenila, očistite češnjak.
  2. Stavite malo začina na dno, a zatim položite rajčicu. Čvrsto, ali vrlo uredno.
  3. Između slojeva ili rupa između rajčice dodajte još začina. I ne zaboravite položiti kopar i nekoliko listova na vrhu, kao i češnjak i papar.
  4. Ulijte složene rajčice s pripremljenom slanom vodom.
  5. Zatvorite poklopcem i stavite na hladno mjesto.

VIDEO: Kako slati rajčicu u obalama kod kuće?