
Как да приготвяте тесто за дрожди? Ние предлагаме най-добрите рецепти в тази статия.
Съдържанието на статията
- Как да приготвяте тесто за дрожди за пайове?
- Как да приготвяте тесто за пайове?
- Видео: Пай с гъби на тест за картофено дрожди.
- Дрождев тесто за пай без яйца
- Видео: зеле пай на тест за дрожди без яйца
- Лентен дрожден тесто за пържени пайове
- Видео: Онлайн тесто за дрожди
- Експуси от рецепта за тесто за дрожди във фурната
- Видео: мая тесто. Гарантират се деликатни меки пайове
- Кефир
- Видео: Мая тесто на кефир
- Тестото за дрожди пай на заквасена сметана, рецепта
- Видео: мая тесто на заквасена сметана
- Дрождо тесто за пай въздух в мляко, рецепта
- Видео: мая тесто в мляко
- Дрожди бутер тесто за пайове, рецепта
- Видео: мая тесто за пайове
- Видео: Е, много вкусно дрождева тесто
Всяка домакиня има много тайни на готвенето на каквото и да е ястие.
- Дрождев тестото изисква специален подход. Тук знаете пропорциите и направете стриктно всичко според рецептата, не е най-важното нещо. Основното нещо чрез изпитване и тестване, за да намерите съотношението на продуктите въз основа на предложеното
- И очень важно отличное настроение при замешивании теста. Процесът на месене на доброто тесто е много дълъг
- Затова всичко, което мислите, е енергично в бъдещите ви пайове. Тестото, като гъба през ръцете ви, абсорбира и след това трансферира, което яде това ястие, настроение и енергия.
Как да приготвяте тесто за дрожди за пайове?
![thumb-840x440[1]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/thumb-700x367.jpg)
Как да приготвяте тесто за дрожди за пайове?
Основным компонентом такого теста являются дрожжи, почему оно и получило свое название — дрожжевое.
- Опарный способ, подразумевает растворение дрожжей в теплом молоке или воде, с небольшим количеством муки и сахара. Жидкое тесто выстаивается до поднятия. На этой основе происходит дальнейшая подготовка теста, с добавлением оставшейся муки до нужной консистенции, и остальных продуктов. Дальше тесто выстраивается до увеличения объема и только потом готово к применению
- Безопарный способ, много по-лесно. Дрожжи замачиваются водой или молоком с небольшим количеством сахара. После растворения, все продукты входящие в состав рецепта замешиваются. И готовое тесто отправляется на брожение, как и в варианте опарного способа
- Чаще всего, опарный способ используют для пирожков, которые пекут в духовке
- Безопарный, больше подходит для жаренных пирожков
Как приготовить дрожжевое картофельное тесто на пирожки?
![recept-pirozhkov-s-liverom-iz-testa-na-kefire[3]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/recept-pirozhkov-s-liverom-iz-testa-na-kefire3-700x394.jpg)
Пирожки из дрожжевого картофельного теста
- Картофель отваренный в мундире — пол килограмма
- Дрожжи сухие — 3 чайные ложки
- Молоко — пол стакана
- Мука — пол килограмма
- Соль — столовая ложка
- Сахар — чайная ложка
- Яйцо сырое — два штуки
- Масло растительное — стакан
Рецепта:
- Картофель очищаем
- Toll.
- Смешивает с просеянной мукой и солью
- Дрожжи разводим тёплым молоком
- Добавляем сахар
- Когда дрожжи разойдутся, выливаем их в картофельного массу
- Разбиваем туда яйца
- Вливаем масло
- Тесто хорошо вымешиваем
- Накрываем чистой тканью
- Отправляем в тёплое место для брожения
- После того, как тесто поднимется, хорошо обминаем
- Отправляем в тепло, чтобы поднялось еще раз
- Готовое тесто вновь обминаем
- Раскидываем на шарики
- Готовим пирожки с любой не сладкой начинкой
Видео: Пирог с грибами на картофельном дрожжевом тесте.
Дрожжевое тесто на пирожки без яиц
![78278yu8uk2g78hu27[1]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/78278yu8uk2g78hu271-700x485.jpg)
Пироги из дрожжевого теста без яиц
Хороший постный рецепт.
Продукти:
- Мука пшеничная высшего сорта пол килограмма
- Кипяченая вода один стакан
- Соль на кончике ножа
- Сахар одна столовая ложка
- Сухие дрожжи чуть больше чайной ложки
- Растительное масло пол стакана
Рецепта:
- Растворяем в тёплой воде дрожжи, сахар и немного муки
- Квашню выдерживает пока не поднимется шапкой
- Затем высыпаем остатки муки
- Вымешиваем хорошенько тесто
- Сверху вливаем подсолнечное масло
- Аккуратно вымешиваем
- Тесто накрываем
- Отправляем для выстаивания
- После того, как тесто поднялось опускаем его
- И только после того как оно ещё раз увеличилось в объёме приступает к приготовлению пирожков
Видео: Пирожки с капустой на дрожжевом тесте без яиц
Постное дрожжевое тесто для жареных пирожков

Постное дрожжевое тесто
Жареные пирожки лучше делать без опары и не добавляя сливочного масла.
Продукты подготавливаем те же, что для рецепта для теста без яиц.
Только этап приготовления не много другой:
- Дрожжи разминаем и разбавляем тёплой водой, посыпая сахаром
- После того как, дрожжи полностью растворятся, замешиваем тесто всыпая просеянную муку, соль
- Тестото е добре смесено с растително масло и се смесва отново
- Покрийте с топла кърпа
- Премахваме на топло място
- Когато тестото започне да надхвърля обема на контейнера, в който се намира, меси тестото за много дълго и задълбочено, така че тестото става по-интегрирано и може да се издигне още по-голямо в бъдеще
- Всички допълнителни мехурчета трябва да бъдат премахнати
- Във външен вид тестото трябва да изглежда като хомогенна маса
- Изпращаме го отново на топло място
- След увеличаване на силата на звука, ние правим същото задълбочено смесване
- И ние покриваме вече на масата за 10 минути, кърпа
- След това се разпръсна в бучки
- Когато бучките се увеличават в обем, продължете към образуването на пайове
ВАЖНО: В тавата трябва да има толкова много масло, така че пайовете да плуват в нея. Тогава пайовете са много великолепни.
Видео: Онлайн тесто за дрожди
Експуси от рецепта за тесто за дрожди във фурната
![1448161114_maxresdefult-825x510 [1]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/1448161114_maxresdefault-700x433.jpg)
Изтеглете пайове от мая тесто
- Пресни дрожди - 40 грама
- Захар - супена лъжица
- Топло мляко - половин литра
- Пресято пшенично брашно - един килограм
- Растително масло - половин чаша
- Солта е щипка
- Масло - 100 грама
Рецепта:
- Разтворете дрождите в топло мляко
- Добавете захар и чаша брашно
- Разбъркване
- Покрийте купата с вакуум с кърпа
- Изпращаме във ферментация
- Когато Opara се увеличи в обем, изсипете останалото брашно
- Разбъркване
- Добавете разтопеното масло
- Меси тестото, добавяне на постепенно слънчогледово масло
- Сложихме добре подредено тесто на топло място за повдигане
- След като се издигне
- Още веднъж ме меси добре, без да съжаляваме ръцете ви. Така че всички допълнителни въздух излизат
- И отново директно да се издигнете и насилвате с кислород
- След това отново меси тестото
- Ние се разпръскваме в бучки
- Готвене на пайове
Видео: мая тесто. Гарантират се деликатни меки пайове
Кефир

Дрожди тесто върху кефир
Продукти:
- половин литър кефир
- 100 грама сурови мая
- чаша мляко
- 3 супени лъжици захар
- 3 чаени лъжички сол
- една и половина чаши растително масло
- един килограм брашно (и малко в резерв за добавяне)
Рецепта:
- Смилайте дрождите
- Добавете топло мляко
- Захарен обрив
- Покрийте с кърпа
- Нека станем
- Докато циферблата се издигат, смесват топли кефир, масло и яйца
- Комбинирайте с дрожди
- Смесете внимателно
- Добавяне на брашно, пропуснато през сито
- Меси на kvashnya.
- Хвърляме чиста кърпа
- Изпращаме на топлина
- Веднага щом се издигне повече от заетите контейнери, ние намаляваме квшня, така че отново ще придобие първоначалния обем
- Отправляем еще раз в теплое место
- Когда тесто поднялось во второй раз
- Раскидываем его на небольшие кружочки,для формирования пирожков
- В таком виде, накрытые полотенцем, тесто должно еще раз разойтись
- И только после этого приступаем к изготовлению пирожков
- Из подошедших шариков, делаем круглые лепешки
- Накладываем в серединку начинку
- Красиво защемляем
- Выкладываем пирожки, соединенной частью вниз, на противень смазанный маслом
- Смазываем взбитым яйцом
- Даем подняться
- Выпекаем около 20 минут, при температуре 180 градусов
Видео: Дрожжевое тесто на кефире
Тесто на пирожки дрожжевое на сметане, рецепт
![118116[1]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/1181161-700x438.jpg)
Пирожки приготовленные из дрожжевого теста на сметане
- 400 грамм сметаны
- 800 грамм муки
- 3 штуки свежих яиц
- 3 супени лъжици захар
- 10 грамм сухих дрожжей
- полстакана воды
Рецепта:
- Отправляем в тёплое место, смазав сверху тесто подсолнечным маслом
- Вымешиваем тесто
- Смешивает с просеянной мукой
- Изсипете заквасена сметана
- Соединяем с дрожжами
- Отдельно взбиваем яйца с сахаром
- Оставляем до образования пены
- Дрожжи растворяем в тёплой воде
- Когда опара поднимется, вымешиваем тщательно
- Раскидываем на порционные шарики
- Приступаем к изготовлению пирожков
Видео: Тесто дрожжевое на сметане
Тесто дрожжевое для пирожков воздушное на молоке, рецепт
![Dzheffri-Larson-700-h-522[1]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/dzheffri-larson-700-h-5221-700x522.jpg)
Готовим дрожжевое тесто по старым бабушкиным рецептам
- Пол кг муки
- Ложка ст. Сололи.
- Две ст. ложки сахара
- Двадцать пять грамм сырых дрожжей
- Четыре штуки яйца
- Стакан любого растительного масла
- Пол стакана молока
Рецепта:
- Дрожжи, сахар и чуточку муки растворяем в подогретом молоке
- Взбиваем с сахаром белки
- Перетираем белки с сахаром
- В просеянную муку вливаем постепенно перетертые желтки
- Затем потихоньку, небольшими порциями добавляем белки
- Смесете внимателно
- Подошедшую опару потихоньку соединяем с получившийся тестом
- Вымешиваем тщательно, смазываем подсолнечным маслом
- Покрийте с кърпа
- Даем тесту хорошо подняться
- Готовим пирожки
- Обязательно пирогам даем выстояться в тепле
- Этот рецепт идеален для запекания пирогов в духовке
- Пироги получаются мягкие и просто таят во рту
Видео: Дрожжевое тесто на молоке
Дрожжевое слоеное тесто для пирожков, рецепт
![img_0322[1]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/img_03221-700x525.jpg)
Пирожки из слоеного дрожжевого теста
- Делаем обычное тесто с помощью дрожжей по любому рецепту
- Дополнительно понадобится около ста грамм сливочного теплого масла
- Дрожжевое тесто выкладываем на стол обваленный мукой
- Готовое тесто приготовленное с дрожжами раскатываем толщиной 6-7 мм
- Намазываем кусочком коровьего масла
- Запаковываем масло тестом
- Преобръщане на подвижния щифт, без да разбива структурите
- Така че повторете 5-6 подхода
- Отстранете във фризера в продължение на 20 минути
- Ние използваме веднага след изтичането ви, или можете да си тръгнете за съхранение и използване, ако е необходимо
Видео: мая тесто за пайове
В заключение, ние обобщаваме важните точки на подготовката на теста, използвайки дрожди:
- За да се получи холистична маса, равномерно и бързо увеличаване на обема на теста, половин час преди процеса на готвене, поставете всички продукти в топлото място
- Смесете тестото много внимателно, а не линч. Така че става все по-плътно възможно най-близо и в същото време излиза, мек. С по-нататъшна обработка, това дава възможност да се запази великолепен, първоначален вид
- Съвместимостта на тортите във фурната ще даде на тестото кремообразно масло. Освен това той допринася за по-дълго запазване на свежестта на костния продукт.
- Така че печените кейове са буйни, поставят растително масло в тестото, а мековете ще добавят пържене на слънчогледово масло, с добавяне на свинско мазнини
![55551FAE63FD88_85046927 [1]](http://babyben.ru/images/babyben/2016/04/55551fae63fd88_850469271-700x319.jpeg)
Насладете се на тортите, приготвени със собствено тесто за дрожди. Добър апетит!