Дрождев тесто за пайове. Рецепти на вкусно дрождево тесто за пайове: картофи, без яйца, за пържени пайове, въздух, всмукване, за пайове във фурната

iMG.

Как да приготвяте тесто за дрожди? Ние предлагаме най-добрите рецепти в тази статия.

Всяка домакиня има много тайни на готвенето на каквото и да е ястие.

  • Дрождев тестото изисква специален подход. Тук знаете пропорциите и направете стриктно всичко според рецептата, не е най-важното нещо. Основното нещо чрез изпитване и тестване, за да намерите съотношението на продуктите въз основа на предложеното
  • И очень важно отличное настроение при замешивании теста. Процесът на месене на доброто тесто е много дълъг
  • Затова всичко, което мислите, е енергично в бъдещите ви пайове. Тестото, като гъба през ръцете ви, абсорбира и след това трансферира, което яде това ястие, настроение и енергия.

Как да приготвяте тесто за дрожди за пайове?

thumb-840x440[1]

Как да приготвяте тесто за дрожди за пайове?

Дрожжевое тесто можно приготовить двумя способами : опарным и безопарным.

Основным компонентом такого теста являются дрожжи, почему оно и получило свое название — дрожжевое.

  • Опарный способ, подразумевает растворение дрожжей в теплом молоке или воде, с небольшим количеством муки и сахара. Жидкое тесто выстаивается до поднятия. На этой основе происходит дальнейшая подготовка теста, с добавлением оставшейся муки до нужной консистенции, и остальных продуктов. Дальше тесто выстраивается до увеличения объема и только потом готово к применению
  • Безопарный способ, много по-лесно. Дрожжи замачиваются водой или молоком с небольшим количеством сахара. После растворения, все продукты входящие в состав рецепта замешиваются. И готовое тесто отправляется на брожение, как и в варианте опарного способа
  • Чаще всего, опарный способ используют для пирожков, которые пекут в духовке
  • Безопарный, больше подходит для жаренных пирожков

Как приготовить дрожжевое картофельное тесто на пирожки?

recept-pirozhkov-s-liverom-iz-testa-na-kefire[3]

Пирожки из дрожжевого картофельного теста

Продукти:

  • Картофель отваренный в мундире — пол килограмма
  • Дрожжи сухие — 3 чайные ложки
  • Молоко — пол стакана
  • Мука — пол килограмма
  • Соль — столовая ложка
  • Сахар — чайная ложка
  • Яйцо сырое — два штуки
  • Масло растительное — стакан

Рецепта:

  • Картофель очищаем
  • Toll.
  • Смешивает с просеянной мукой и солью
  • Дрожжи разводим тёплым молоком
  • Добавляем сахар
  • Когда дрожжи разойдутся, выливаем их в картофельного массу
  • Разбиваем туда яйца
  • Вливаем масло
  • Тесто хорошо вымешиваем
  • Накрываем чистой тканью
  • Отправляем в тёплое место для брожения
  • После того, как тесто поднимется, хорошо обминаем
  • Отправляем в тепло, чтобы поднялось еще раз
  • Готовое тесто вновь обминаем
  • Раскидываем на шарики
  • Готовим пирожки с любой не сладкой начинкой

Видео: Пирог с грибами на картофельном дрожжевом тесте.

Дрожжевое тесто на пирожки без яиц

78278yu8uk2g78hu27[1]

Пироги из дрожжевого теста без яиц

Хороший постный рецепт.

Продукти:

  • Мука пшеничная высшего сорта пол килограмма
  • Кипяченая вода один стакан
  • Соль на кончике ножа
  • Сахар одна столовая ложка
  • Сухие дрожжи чуть больше чайной ложки
  • Растительное масло пол стакана

Рецепта:

  • Растворяем в тёплой воде дрожжи, сахар и немного муки
  • Квашню выдерживает пока не поднимется шапкой
  • Затем высыпаем остатки муки
  • Вымешиваем хорошенько тесто
  • Сверху вливаем подсолнечное масло
  • Аккуратно вымешиваем
  • Тесто накрываем
  • Отправляем для выстаивания
  • После того, как тесто поднялось опускаем его
  • И только после того как оно ещё раз увеличилось в объёме приступает к приготовлению пирожков

Видео: Пирожки с капустой на дрожжевом тесте без яиц

Постное дрожжевое тесто для жареных пирожков

Постное дрожжевое тесто

Постное дрожжевое тесто

Жареные пирожки лучше делать без опары и не добавляя сливочного масла.

Продукты подготавливаем те же, что для рецепта для теста без яиц.

Только этап приготовления не много другой:

  • Дрожжи разминаем и разбавляем тёплой водой, посыпая сахаром
  • После того как, дрожжи полностью растворятся, замешиваем тесто всыпая просеянную муку, соль
  • Тестото е добре смесено с растително масло и се смесва отново
  • Покрийте с топла кърпа
  • Премахваме на топло място
  • Когато тестото започне да надхвърля обема на контейнера, в който се намира, меси тестото за много дълго и задълбочено, така че тестото става по-интегрирано и може да се издигне още по-голямо в бъдеще
  • Всички допълнителни мехурчета трябва да бъдат премахнати
  • Във външен вид тестото трябва да изглежда като хомогенна маса
  • Изпращаме го отново на топло място
  • След увеличаване на силата на звука, ние правим същото задълбочено смесване
  • И ние покриваме вече на масата за 10 минути, кърпа
  • След това се разпръсна в бучки
  • Когато бучките се увеличават в обем, продължете към образуването на пайове

ВАЖНО: В тавата трябва да има толкова много масло, така че пайовете да плуват в нея. Тогава пайовете са много великолепни.

Видео: Онлайн тесто за дрожди

Експуси от рецепта за тесто за дрожди във фурната

1448161114_maxresdefult-825x510 [1]

Изтеглете пайове от мая тесто

Продукти:

  • Пресни дрожди - 40 грама
  • Захар - супена лъжица
  • Топло мляко - половин литра
  • Пресято пшенично брашно - един килограм
  • Растително масло - половин чаша
  • Солта е щипка
  • Масло - 100 грама

Рецепта:

  • Разтворете дрождите в топло мляко
  • Добавете захар и чаша брашно
  • Разбъркване
  • Покрийте купата с вакуум с кърпа
  • Изпращаме във ферментация
  •  Когато Opara се увеличи в обем, изсипете останалото брашно
  • Разбъркване
  • Добавете разтопеното масло
  • Меси тестото, добавяне на постепенно слънчогледово масло
  • Сложихме добре подредено тесто на топло място за повдигане
  • След като се издигне
  • Още веднъж ме меси добре, без да съжаляваме ръцете ви. Така че всички допълнителни въздух излизат
  • И отново директно да се издигнете и насилвате с кислород
  • След това отново меси тестото
  • Ние се разпръскваме в бучки
  • Готвене на пайове

Видео: мая тесто. Гарантират се деликатни меки пайове

Кефир

Дрожди тесто върху кефир

Дрожди тесто върху кефир

Продукти:

  • половин литър кефир
  • 100 грама сурови мая
  • чаша мляко
  • 3 супени лъжици захар
  • 3 чаени лъжички сол
  • една и половина чаши растително масло
  • един килограм брашно (и малко в резерв за добавяне)

Рецепта:

  • Смилайте дрождите
  • Добавете топло мляко
  • Захарен обрив
  • Покрийте с кърпа
  • Нека станем
  • Докато циферблата се издигат, смесват топли кефир, масло и яйца
  • Комбинирайте с дрожди
  • Смесете внимателно
  • Добавяне на брашно, пропуснато през сито
  • Меси на kvashnya.
  • Хвърляме чиста кърпа
  • Изпращаме на топлина
  • Веднага щом се издигне повече от заетите контейнери, ние намаляваме квшня, така че отново ще придобие първоначалния обем
  • Отправляем еще раз в теплое место
  • Когда тесто поднялось во второй раз
  • Раскидываем его на небольшие кружочки,для формирования пирожков
  • В таком виде, накрытые полотенцем, тесто должно еще раз разойтись
  • И только после этого приступаем к изготовлению пирожков
  • Из подошедших  шариков, делаем круглые лепешки
  • Накладываем в серединку начинку
  • Красиво защемляем
  • Выкладываем пирожки, соединенной частью вниз, на противень смазанный маслом
  • Смазываем взбитым яйцом
  • Даем подняться
  • Выпекаем около 20 минут, при температуре 180 градусов

Видео: Дрожжевое тесто на кефире

Тесто на пирожки дрожжевое на сметане, рецепт

118116[1]

Пирожки приготовленные из дрожжевого теста на сметане

Продукти:

  • 400 грамм сметаны
  • 800 грамм муки
  • 3 штуки свежих яиц
  • 3 супени лъжици захар
  • 10 грамм сухих дрожжей
  • полстакана воды

Рецепта:

  • Отправляем в тёплое место, смазав сверху тесто подсолнечным маслом
  • Вымешиваем тесто
  • Смешивает с просеянной мукой
  • Изсипете заквасена сметана
  • Соединяем с дрожжами
  • Отдельно взбиваем яйца с сахаром
  • Оставляем до образования пены
  • Дрожжи растворяем в тёплой воде
  • Когда опара поднимется, вымешиваем тщательно
  • Раскидываем на порционные шарики
  • Приступаем к изготовлению пирожков

Видео: Тесто дрожжевое на сметане

Тесто дрожжевое для пирожков воздушное на молоке, рецепт

Dzheffri-Larson-700-h-522[1]

Готовим дрожжевое тесто по старым бабушкиным рецептам

Продукти:

  • Пол кг муки
  • Ложка ст. Сололи.
  • Две ст. ложки сахара
  • Двадцать пять грамм сырых дрожжей
  • Четыре штуки яйца
  • Стакан любого растительного масла
  • Пол стакана молока

Рецепта:

  • Дрожжи, сахар и чуточку муки растворяем в подогретом молоке
  • Взбиваем  с сахаром белки
  • Перетираем белки с сахаром
  • В просеянную муку вливаем постепенно перетертые желтки
  • Затем потихоньку, небольшими порциями добавляем белки
  • Смесете внимателно
  • Подошедшую опару потихоньку соединяем с получившийся тестом
  • Вымешиваем тщательно, смазываем подсолнечным маслом
  • Покрийте с кърпа
  • Даем тесту хорошо подняться
  • Готовим пирожки
  • Обязательно пирогам даем выстояться в тепле
  • Этот рецепт идеален для запекания пирогов в духовке
  • Пироги получаются мягкие и просто таят во рту

Видео: Дрожжевое тесто на молоке

Дрожжевое слоеное тесто для пирожков, рецепт

img_0322[1]

Пирожки из слоеного дрожжевого теста

Одним из любимых рецептов теста на дрожжах, для многих хозяек является слоеное тесто.

  • Делаем обычное тесто с помощью дрожжей по любому рецепту
  • Дополнительно понадобится около ста грамм сливочного теплого масла
  • Дрожжевое тесто выкладываем на стол обваленный мукой
  • Готовое тесто приготовленное с дрожжами раскатываем толщиной 6-7 мм
  • Намазываем кусочком коровьего масла
  • Запаковываем масло тестом
  • Преобръщане на подвижния щифт, без да разбива структурите
  • Така че повторете 5-6 подхода
  • Отстранете във фризера в продължение на 20 минути
  • Ние използваме веднага след изтичането ви, или можете да си тръгнете за съхранение и използване, ако е необходимо

Видео: мая тесто за пайове

В заключение, ние обобщаваме важните точки на подготовката на теста, използвайки дрожди:

  • За да се получи холистична маса, равномерно и бързо увеличаване на обема на теста, половин час преди процеса на готвене, поставете всички продукти в топлото място
  • Смесете тестото много внимателно, а не линч. Така че става все по-плътно възможно най-близо и в същото време излиза, мек. С по-нататъшна обработка, това дава възможност да се запази великолепен, първоначален вид
  • Съвместимостта на тортите във фурната ще даде на тестото кремообразно масло. Освен това той допринася за по-дълго запазване на свежестта на костния продукт.
  • Така че печените кейове са буйни, поставят растително масло в тестото, а мековете ще добавят пържене на слънчогледово масло, с добавяне на свинско мазнини
55551FAE63FD88_85046927 [1]

Насладете се на тортите, приготвени със собствено тесто за дрожди. Добър апетит!

Видео: Е, много вкусно дрождева тесто