Доматите на борда в буркан под капана на Капрон, кофа, тенджера, барел със студен солен разтвор за зимата: прости рецепти. Как да поздравяме зелени и червени домати със студена вода без оцет с горчица, аспирин?

110829_or.

Рецепти за запояване домати.

Какво домакиня не иска да угоди на домакинствата си с вкусни солени домати през зимата. Особено тези, които са като барел. Да, сега у дома вече, вероятно, никой няма такова прекрасно ястие. Но можете да го направите без него. Освен това, с днешното изобилие от рецепти.

Барел домати в буркан под капака на капроси със студен саламура за зимата

Тази рецепта е много проста в подготовката и не изисква необичайни съставки. И най-важното, дори и начинаещ домакиня ще се справи с него. Освен това не е необходимо да се забърквате с обрат и можете да опитате такива домати след няколко дни.

Необходимо:

  • Доматите - 2 кг (можете повече, всичко зависи от това колко плътна ще бъде)
  • Копър - няколко чадъри
  • Stren (корен) - 10 гр
  • Касис и черешови листа - 10-20 г (няколко парчета)
  • Чесън - 5-6 зъба
  • Пипер червен остър - ¼ от цялото
  • Сол - 120-150 г
  • Вода - 2 л
Барел домати

Вкус на барел

Метод на готвене:

  1. Банките първо трябва да изчезнат, така че нашият обрат ще се отклони по-дълго.
  2. Изпращане на измитите домати. Трябва да поставите здраво, но в умереност. Така че да не се блокират и не са потиснати.
  3. Измийте необходимите листа и нарязайте ада с пипер на парчета. Ясен чесън, но мелене ненужно. Някои поставете карамфилите директно в домати, но не е необходимо да правите това.
  4. В процеса на полагане периодично добавяне на подправки. И не забравяйте, сложийте ги и на дъното преди полагане.
  5. Соленият солев пълнеж с вкусен и забравяйте за няколко дни.
  6. Готов! Съхранявайте такива домати в хладилника или друго хладно място.

Барел домати в кофата със студен път за зимата

Конечно, в деревянных бочках вкус помидор просто непередаваемый. Толи так дерево влияет на засолку, то ли нужно просто соблюдать технологию. Сразу хочется отметить, что состав специй может немного меняться. Ведь у каждой хозяйки свой рецепт, к которому она приходит методом проб и экспериментов. Ниже представлен рецепт, которым пользовались еще наши бабушки.

Съставки:

  • Помидоры – примерно 10 кг (это с учетом того, что ведро будет 10-литровым)
  • Листья смородины, вишни, дуба и щирицы – по 7-10 шт.
  • Чеснок – одна большая головка
  • Лавровый лист – не более 5-7 единиц
  • Перец горошком – 10-15 горошин
  • Хрен (корень и листья) – один среднего размера
  • Укроп (зонтики, листья) – несколько шт.
  • Соль – 2 стакана
  • Сахар – 1 стакан
  • Вода – примерно 10 л (в зависимости от укладки объем может варьироваться)
Помидоры в ведре

Солим в ведре

Дальнейшие действия:

  1. Для начала, необходимо приготовить помидоры. Они не обязательно должны быть одного размера. Куда важнее, чтобы они были спелыми, упругими и без изъянов.
  2. На дно ведра укладываем промытые листья трав, укроп, лавровый лист.
  3. Далее занимаемся укладкой самих помидор.
  4. И не забываем периодически добавлять еще листиков, хрена, перца и чеснока.
  5. Сверху тоже уложить оставшиеся специи.
  6. Прохладненьким сладко-соленым рассолом заливаем приготовленные овощи
  7. Закрыть ведро марлей, а сверху поставить тарелку с каким-то грузом. Это необходимо для того, чтобы помидоры не всплыли и хорошо пропитались.
  8. Поставить в теплое место на 2-3 недели. А затем отправить в прохладное помещение.

Бочковые помидоры в кастрюле холодным способом на зиму

В принципе, сами рецепты схожи между собой. По крайней мере, составом и ингредиентами. Вот только, количество их напрямую зависит от объема посуды. Ниже будет приведен рецепт, который часто используют при засолке помидор в кастрюле. Сразу стоит отметить, что емкость нужно брать немного больше, чем количество помидор.

Состав:

  • Помидоры – 2 кг
  • Перец горький (лучше всего огонек) – 1 шт.
  • Лавровый лист – 3-4 шт.
  • Перец горошком – 5-7 горошин
  • Чеснок — 3-5 зубчиков
  • Укроп (зонтики) – 4 единицы
  • Соль – 3 ст.л.
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Лист хрена, вишни и смородины – по 2-3 шт.
  • Уксус – 2 ст.л.
  • Вода – приблизительно 2-2,5 л
Помидоры в миске

Закусочка аппетитная

Способ засолки:

  1. На дно, естественно, выложить немного специй.
  2. Затем аккуратно уложить помидоры, периодически добавляя приправы.
  3. Также выложить оставшиеся листья, укроп и чеснок сверху помидор.
  4. Приготовить рассол, добавить уксус и залить получившейся водой (холодной) наши помидоры.
  5. Накрыть их крышкой и оставить на 5-7 дней в комнате. А потом убрать в погреб или на балкон.

Между другото! Если не хотите использовать уксус, добавьте немного больше соли и сахара. Расчет такой – на 1 л воды нужно 2 ст.л. соли и 1 ст.л. сахара.

Бочковые помидоры в бочке холодным рассолом на зиму

Если у вас дома нашлась старая деревянная бочка (да еще и в пригодном состоянии), то, можно сказать, что вам безумно повезло. Если же она новая, тогда еще лучше. Солить помидоры в бочке проще простого. Даже, если их просто залить соленой водой, то вкус будет незабываемый. Но ведь каждая хозяйка хочет радовать и удивлять своими новыми и необычными рецептами.

Необходимые ингредиенты.

  • Помидоры – 8-10 кг (количество зависит от объема бочки, но лучше не брать слишком большие)
  • Листья вишни, смородины, дуба и винограда – по 10-15 шт.
  • Зонтики укропа – 7-8 шт.
  • Чеснок – 2 головки
  • Корень хрена – 1 большой или два средних
  • Листья хрена и петрушки – несколько веточек
  • Перец горький – 1-2 шт. (в зависимости от вкусовых предпочтений)
  • Соль – 700-800 г
  • Вода – 10 л (немного меньше, если брать 10-литровую бочку)
Помидоры в бочке

Невероятная вкуснятина

Метод на готвене:

  1. Дно застелить листьями трав.
  2. Затем выложить два слоя помидор, а в получившиеся отверстия вставить чеснок, перец и хрен.
  3. Снова добавить специй и опять слов помидоров.
  4. Так чередовать до самого края. Но, нужно оставить 5 см до верха.
  5. Застелить верх оставшимися специями и травами.
  6. Приготовить солевой раствор и залить им помидоры. В идеале, нужно использовать колодезную холодную воду.
  7. Завязать верх бочки марлей и поставить тарелку с грузом.
  8. Поставить в теплое место на 5 дней, а затем убрать в погреб. Или другое помещение, главное, чтобы температура была не выше 5 °C.

Полезни съвети:

  • Помидоры нужно укладывать достаточно плотно, чтобы они равномерно засолились и не попадались пересоленные.
  • Иногда в бочке будет со временем появляться плесень. Поэтому, можно добавить несколько горошин горчицы или пару ложек растительного масла.
  • Под бочку нужно поставить поддон. Ведь жидкости нужно куда-то сливаться.
  • Кстати, хранить такие помидоры лучше всего в темном месте. Именно поэтому и приходится помощником погреб.
  • И еще, бочки с сосновых пород не стоит брать. В них помидоры могут слегка горчить.

Как засолить красные помидоры холодной водой без уксуса с горчицей?

Както казват, в хората да спите домати със студен начин - това е да се счупи. Те не преминават топлинна обработка и всичко се дължи на ферментация. Мнозина не искат да използват оцет. Има и такива рецепти, които ще помогнат да се запази красив външен вид и да позволят по-дълго да се запазят осоляването. Например, с горчица.

Съставки:

  • Домати - 1.5-2 кг (в зависимост от това колко кутии и колко плътни ще бъдат)
  • Ароматен пипер - няколко зърна
  • Bay Leaf - 3-4 лист
  • Чесън - 4-5 зъба
  • Листа от касис и череша - 4-5 единици
  • Хрян - 1 малък корен
  • Сол - 2 супени лъжици.
  • Захар - 1 супена лъжица. с слайд
  • Горчица суха - 2 супени лъжици.
  • Вода - 1 л (може би малко повече)
Солена с горчица

Остър и пикантен

Способ засолки:

  1. Важно е да се вземат кафяви домати. Тъй като с горчица свръхпечатни домати могат да загубят своята форма или дори да получат достатъчно.
  2. Да поставите домати в буркан или банки (в зависимост от обема).
  3. След един или два слоя поставете подправките. И можете да ги сложете на ръба на кутията, затваряне, така че дупките.
  4. И не забравяйте да сложите малко зелени на дъното и най-горната част.
  5. Охладени сладки солени саламура. Не забравяйте за горчицата.
  6. Изсипете банки и близо до дъмпинг капаци. Оставете за няколко дни топли и след това извадете в мазето, хладилника или балкона.

Как да поздравите червените домати със студена вода без оцет с аспирин?

Аспиринът в хората е консервант. Благодарение на него, Zakvaska стои по-дълго, не се включва и вкусът и външният вид на физиологичните продукти остават. Сега обаче се счита за малко противоречиво.

Тъй като някои твърдят, че когато е консервация, е нежелана да я използвате. Но нашите баби бяха прибягнали до неговата помощ и домати бяха третирани много вкусни.

Съставки:

  • Доматите - до 2 кг
  • Пипер грах и аромат - за няколко зърна
  • Bay Leaf - 3-4 лист
  • Касис и магданоз - 5 клонки
  • Чадър копър - 3-4 бр.
  • Горки пипер - 1 малък
  • Лук - 1 среден размер
  • Аспирин - 2-3 таблетки (зависи от броя на кутиите)
  • Сол - 80-100 г
  • Вода - до 2 л
Домати с Аспирини

Добавете таблетка към сьомга

Метод на готвене:

  1. На дъното на банките поставят листа и копър.
  2. След това трябва плътно да поставите доматите, периодично добавяте други подправки.
  3. Лук, нарязани на половин пръстени и понякога добавят полагането.
  4. Студен саламура с 1 таблетка се налива домати.
  5. Затворете капака на када и изпратете на хладно място.
  6. Такива домати ще бъдат приготвени за 2-3 седмици. Между другото, в големите танкове, Разваска е по-бързо, отколкото в банките.

Как да поздравяват зелени домати със студена вода за зимата?

Зелените домати имат много пикантен и уникален вкус. И най-важното, те перфектно запазват външния си вид в процеса на осоляване. В тях няма нищо сложно. В този случай е важно доматите да са еднакви по размер и да бъдат среден размер.

Необходимите компоненти:

  • Доматите - 2.5 кг
  • Bay лист - няколко листа
  • Пипер грах и ароматни-5-6 зърна
  • Чесън - 1 малка глава
  • PHBRELLA DILL-3-4 бр.
  • Листа от касис, хрян и магданоз-2-3 бр.
  • Сол - 4 супени лъжици.
  • Вода - 2 л
Солената на зелените домати

Полният е зелен

Методът за осоляване на зелените домати:

  1. Както обикновено, измийте домати и листа от зеленчуци, почистете чесъна.
  2. Поставете малко подправка на дъното и след това лежете домати. Стегнат, но много чист.
  3. Между слоевете или до дупките между домати, добавете повече подправки. И не забравяйте да полагате копър и няколко листа отгоре, както и чесън и пипер.
  4. Изсипете подредените домати с приготвен саламура.
  5. Затворете с капак и поставете хладно място.

Видео: Как да се карат доматите в банки у дома?